Afecţiuni care dăunează vieţii sexuale

1 60245 original jpg jpeg

Experienţele pasionale din dormitor trebuie să fie plăcute pentru ambii parteneri. Acest lucru este departe de a fi adevărat în cazul tău? Dacă simţi dureri în timpul actului sexual, iată câteva cauze posibile!

Candidoza

Multe femei suferă de candidoză,infecţie cauzată de o ciupercă ce se găseşte în organism şi care se „activează“ atunci când sistemul imunitar întâmpină probleme. Printre cele mai supărătoare simptome se numără scurgerile albe,cu aspect brânzos şi urât mirositoare,mâncărimi în zona intimă şi  senzaţia de arsură când urinezi. Dacă este vorba de o candidoză vaginală,mucoasa devine foarte uscată şi apar neplăceri serioase în timpul penetrării. Ca s-o tratezi,medicul îţi recomandă ovule antifungice la nivelul vulvei,o igienă foarte atentă a zonei intime,alimentaţie bogată în fructe şi legume,dar şi antibiotic,în cazul în care afecţiunea nu trece.

Infecţiile urinare

Infecţiile urinare nu se transmit pe cale sexuală,însă pot determina răspândirea bacteriilor de la anus către uretră. Ele determină o stare generală de rău,dureri în timpul urinării şi în timp ce faci dragoste,febră şi chiar alte neplăceri demne de luat în seamnă. Ca să eviţi apariţia unei infecţii urinare,încearcă să urinezi înainte şi după actul sexual,să te speli neapărat cu săpun şi să bei cât mai multe ceaiuri,în special de codiţe de cireşe,merişor sau cicoare.

Chisturile ovariene

Te dor ovarele în timpul actului sexual? Este posibil să ai un chist ovarian! Acesta trebuie eliminat pentru că altfel rişti să ai probleme grave de sănătate. Medicul ginecolog îţi va recomanda efectuarea unei ecografii şi,în funcţie de cât este de mare chistul,un tratament pe măsură.