Afecţiuniile unghiilor pot prevesti anumite boli

1 69648 original jpg jpeg

Dacă vrei să afli la ce boli eşti predispusă, unghiile tale au un cuvânt de spus. Există numeroase boli care pot fi detectate prin studierea afecţiunilor de la nivelul unghiilor.

Unghiile galbene indică existenţa unor boli respiratorii

Decolorările de la nivelul unghiilor sau îngălbenirea acestora pot fi rezultatul unor boli respiratorii,incluzând bronşita cronică. De asemenea,poate fi vorba şi despre existenţa altor afecţiuni care apar la nivelul ficatului,diabet,boli ale rinichilor,carenţe nutriţionale care implică,în special,lipsa fierului şi a zincului.Striaţiile indică existenţa psoriazisului (o boală cronică de piele)

Striaţiile sunt asociate,de asemenea,cu boli care afectează cuticulele unghiilor,precum dermatitele cronice ce apar la nivelul degetelor sau Alopecia aerata,o afecţiune autoimună,care cauzează căderea părului în exces. Însă,de cele mai multe ori,striaţiile pot fi rezultatul îngrijirii mult prea agresive a unghiilor.

Citeşte şi:

Cum previi îngălbenirea unghiilor

Rosul unghiilor poate ascunde o afecţiune mentală

Adânciturile indică existenţa unei anemii

În cazul în care adâncitura este suficient de adâncă cât să reţină un strop de apă înseamnă că suferi de anemie feriprivă (lipsa fierului din organism). Un simplu test la sânge îţi va arăta daca într-adevăr este aşa sau nu.

Unghiile pot cădea atunci când te-ai lovit puternic sau în momentul în care în organism există o infecţie,suferi de vreo afecţiune la tiroidă sau psoriazos. Însă,este posibi să fie şi doar o simplă reacţie la întăritorul folosit pentru aplicatrea unghiilor false.

Însă,pot indica şi existenţa altor afecţiuni,precum boli de inimă,diabet,boli ale ficatului sau malnutriţie.