Ai apetitul sexual scăzut? Iată de ce!

mesaje ca să te dorească jpeg

În momentul în care o femeie nu simte nevoia de experienţe sexuale, dar şi-ar dori, acest lucru poate avea de-a face cu relaţia în care se află, educaţia primită sau cu experienţele prin care a trecut, dar nu trebuie excluse nici explicaţiile de natură medicală. Iată care ar putea fi cauzele lipsei libidoului.

1.Un flux redus de sânge

Diabetul zaharat şi hipertensiunea arterială se numără printre problemele de sănătate care pot restricţiona fluxul de sânge în zona genitală.2. Aspectehormonale

Menopauza,alăptarea,pastilele de contracepţie sau glanda tiroidă pot atenua,destul de mult,dorinţa sexuală (libidoul).

Citeşte şi:

Depresia poate fi ţinută în frâu!

Cuplul,un «sport» în echipă

Antidepresivele şi medicamentele chimioterapice,cum ar fi Tamoxifenul,sunt adesea de vină.

4.Probleme ale sistemului nervos

Intervenţiile chirurgicale pelvine pot cauza leziuni ale nervilor,precum şi boli precum scleroza multiplă sau Parkinson-ul.

Alte motive pentru care nu simţi niciodată dorinţa de a face dragoste sunt lipsa somnului sau depresia.

Discută cuun medic sau cu un terapeut sexual

Dacă ai un libidou scăzut,mergi la doctorul tău de familie în căutarea unor răspunsuri.

Indiferent dacă acesta identifică o problemă de natură fizică sau nu,îţi poate recomanda o consultaţie cu un psihosexolog,deoarece acest gen de probleme sunt în strânsă legătură cu altele,de natură psihică,care îţi pot afecta relaţia de cuplu.

Ce tratamenteexistă

Acestea variază în funcţie de sursa problemei,dar pot implica schimbarea rutinei medicamentoase din prezent,prescripţia de medicamente pe bază de estrogen sau testosteron,medicamente care cresc nivelul dopaminei,sau dispozitive care funţionează pe baza unei aspiraţii blânde,pentru a creşte fluxul sangvin în zona clitorisului şi a vulvei.

Alte femei pot sesiza o îmbunătăţire a libidoului,urmând o serie de exerciţii fizice regulate,prin şedinţe de terapie cu un psihosexolog sau cu un consilier de relaţii.