Ai dureri de spate? Iată ce greşeli faci zilnic!

1 65302 original jpg jpeg

Durerile constante de spate nu sunt mereu cauzate de probleme grave de sănătate, precum hernia de disc sau artrita. De multe ori ele pot fi rezultatul unor obiceiuri nesănătoase de care tu nici nu îţi dai seama.

Pantofii nepotriviţi sau o geantă prea grea pot fi cauze neaşteptate ale dureriide spate. Ai aici o listă cu lucrurile pe care le faci zilnic şi care pot avea un rol important în durerile tale de spate.

Ai dormi pe o saltea foarte moale 

O saltea extrem de moale îţi poate ţine coloana într-o formă neanatomică. De asemenea,de pe urma acestei poziţii nesănătoase au de suferit şi muşchii,ligamentele şi articulaţiile. Dr. Suraj Bafna,de la Clinica Qi Spine propune alegerea unei saltele care să nu fii nici prea moale,dar nici extrem de tare.

Obişnuieşti să pui prea multe obiecte în geantă

Nu ştii niciodată când ai nevoie de o lanternă sau de un briceag ori de o sticlă de apă. Te uiţi în geantă şi nimic din ce ai în ea nu ţi se pare că ar fi în plus. Dar spatele tău nu este de acord cu tine. Potrivit Dr. Suraj Bafna,poşetele super-pline îţi pot solicita foarte mult spatele. Asta îţi dezechilibrează corpul,exercitând presiune asupra unui singur umăr,ceea ce afectează în final coloana vertebrală. Şimai rău este atunci când geanta alunecă brusc de pe umăr.

Nu porţi cei mai comozi pantofi

Ceea ce porţi în picioareare o influenţă uriaşă asupra sănătăţii spatelui tău. Când eşti stabilă pe picioarele tale,eşti în stare să echilibrezi mai bine geanta şi alte lucruri pe care le transporţi. De altfel,Dr. Suraj Bafna susţine că tocurile înalte pot arcui spatele.

Vorbeşti prea mult la telefon

Nu este deplasat să te întrebi ce legătură are asta cu spatele tău. Totuşi are. Un studiu publicat în Journal of General Internal Medicine arată că textingul sau vorbitul la telefon în timp ce transporţi o geantă de mână poate cauza,de asemenea,dureri de spate. Vorbitul la telefon te face să ţii gâtul aplecat,ceea ce modifică forma coloanei,în condiţiile în care şi aşa avea probleme cauzate de poşeta plină cu de toate.

Ţii portofelul în buzunarul din spate al pantalonilor

Acest lucru poate suna chiar absurd,dar păstrareaportofelului în buzunarul din spate poate duce la dureri de spate. Potrivit unui studiu recent,atunci când stai toată ziua pe un portofel voluminos pui o presiune suplimentară pe muşchii situaţi sub coloana vertebrală,ceea ce poate cauza dureri de spate.Recente

Lasagna cu spanac Sursa foto shutterstock 1738952648 jpg
oj png
clickpentrufemei ro (2) jpg
branca ursului femeie shutterstock 659200591 jpg
Chec cu lamaie Sursa foto shutterstock 2032280408 jpg
3 motive sa te speli pe fata seara Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG