Ai hotărât să-ți lași părul lung? Iată 3 lucruri la care trebuie să ai grijă!

Trecerea de la părul scurt la cel lung poate fi o provocare din mai multe puncte de vedere. De aceea, trebuie să iei în considerare o serie de factori care pot influența acest proces, în mod pozitiv sau negativ.

image

Pentru a te asigura că vei avea o podoabă capilară sănătoasă, este important să folosești anumite produse care te pot ajuta în acest sens, oferindu-i firului de păr ajutorul necesar pentru a crește rapid și frumos.

Iată 3 aspecte pe care trebuie să le iei în calcul dacă vrei să-ți lași părul să crească!

1. Scalpul

Scalpul reacționează în mod diferit la astfel de schimbări. Atunci când părul este scurt, acesta este mai expus la impurități și la praf, fiind obligat să se adapteze rapid la acești factori. Astfel, el gestionează acest fenomen în așa fel încât să poată regla atât secreția de sebum, cât și celelalte tipuri de procese fiziologice care au legătură cu zona capilară. 

În momentul în care se realizează trecerea de la scurt la lung, scalpul este nevoit din nou să-și ajusteze reacțiile, așa că poți observa apariția unui volum mai mare de sebum, a unei căderi mai intense sau a unor afecțiuni dermatologice. Este esențial să urmărești toate aceste semne, pentru a vedea dacă este vorba despre ceva trecător sau despre indicii ale unor probleme de sănătate mai serioase.

2. Structura firului de păr

Structura firului de păr poate trece prin mai multe etape atunci când își modifică lungimea. Este cunoscut faptul că un păr scurt ajută la regenerare, însă este important să menții acest beneficiu chiar dacă decizi să-l lași să crească. Pentru a reuși acest lucru, trebuie să te orientezi către produse de specialitate, destinate tipului de păr pe care îl ai. Studiază cu atenție caracteristicile podoabei tale capilare și vezi care sunt substanțele la care reacționează cel mai bine. 

În cazul în care nu știi de unde să pornești, poți cere sfatul unui profesionist, care te va ajuta să te îndrepți în direcția potrivită, oferindu-ți informații prețioase despre nevoile firului tău de păr.

3. Strălucirea și vitalitatea

Părul lung este mult mai vizibil decât cel scurt și, de aceea, trebuie să ai grijă la strălucirea și vitalitatea sa. Lipsa acestor două calități este mai ușor de remarcat mai ales atunci când îl porți desfăcut – așadar, este bine să utilizezi șampoane de păr calitative, de la branduri precum Wella, Kerastase sau L’oreal, care să rezolve toate aceste mici probleme. 

image

De asemenea, aspectul general al părului poate fi influențat și de anumite carențe din organism – dacă observi modificări, fă un set de analize și cercetează dacă poți lua suplimente și vitamine care pot contribui pozitiv la schimbarea acestei situații.

În concluzie, dacă ai decis să experimentezi și îți dorești să ai un păr lung și frumos, nu uita să acorzi o atenție deosebită fiecărei etape prin care vei trece. Ritualurile de îngrijire vor fi ceva mai ample, însă tot efortul va merita în momentul în care te vei privi în oglindă și vei fi mândră de imaginea ta!

Sursă foto: pixabay.com



Recente

imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg
Laptele cu mirodenii regleaza glicemia si digestia  Sursa foto shutterstock 1843827337 jpg
pesticide jpg
Piept de pui cu spanac  Sursa foto shutterstock 1880367337 jpg
Dexcom ONE Romania jpg
clickpentgrufemei ro jpg