Ai multe aluniţe pe braţ? Iată ce rişti!

1 69781 original jpg jpeg

În cele mai multe din cazuri, numărul aluniţelor de pe corp nu indică niciun pericol pentru sănătate. Cu toate acestea, mai multe studii arată că numărul de aluniţe de pe braţul drept poate prezice dacă ai risc mare de a dezvolta cancer de piele (melanom).

Ce sunt aluniţele

Aluniţele sunt pete benigne (necanceroase) mici pe piele,maronii,plate,bombate sau netede,iar unele au fire de păr care le străpung. Apariţia aluniţelor nu este legată de lumina directă a soarelui. Cu toate acestea,expunerea în exces la soare şi mai ales fără protecţie solară creşte riscul de a dezvolta cancer de piele,deoarece poate provoca malignizarea aluniţelor existente pe toată suprafaţa corpului.

De ce braţul drept

Cercetătorii de la departamentul de epidemiologie genetică şi cercetare de la Kings College din Londra au efectuat un studiu,care a durat opt ani. La cercetare au participat  3.594 de femei caucaziene,cărora le-au fost analizate aluniţele de pe şaptesprezece părţi ale corpului,cum sunt picioarele,braţele,pieptul,spatele,etc. Studiul a arătat că braţele sunt cei mai buni indicatori,deoarece acestea sunt singurele părţi cu cel mai mare număr de aluniţe.

Persoanele cu peste şapte aluniţepe braţul dreapt aveau de nouă ori mai multe aluniţe pe tot corpul,mai exact peste cincizeci. Persoanele cu mai mult de unsprezece aluniţe pe braţul drept aveau peste 100 de aluniţe pe tot corpul.

Aproximativ 20% până la 40% din melanom rezultă din aluniţeşe care sunt de deja pe piele. Acest lucru implică faptul că este esenţial să identifici din timp aluniţele potenţial periculoaseşi să mergi de urgenţă la medic dacă observi modificări ce privesc culoarea,forma şi mărimea unei aluniţe.

Specialiştii spun că persoanele cu expunerea intensă la razele ultraviolete şi cele cu antecedente de melanom în familii au un risc mai mare de a dezvolta cancer de piele. Compoziţia genetică a aluniţelor ar trebui luată în considerare atunci când se identifică numărul de aluniţe. De exemplu,nevii displazici,care sunt aluniţele cu structură neobişnuită,arată existenţa melanomului. Cercetătorii au ajuns la concluzia că persoanele cu mai mult de unsprezece aluniţe pe braţul drept au cel mai mare risc de a dezvolta melanom.

Credit foto:www.thesun.ieRecente

ok baie amenajata cu cada jpg
ten frumos foto  Shutterstock jpg
cremă de plajă foto  Shutterstock jpg
Prajitura cu zmeura, caramel si migdale Sursa foto shutterstock 222868774 jpg
Aurul verde contine colagen si previne caderea parului Sursa foto shutterstock 156425315 jpg
Ghid de calatorie cu copiii Sursa foto shutterstock 622990619 jpg
Painici cu usturoi Sursa foto shutterstock 85029145 jpg
carente jpg
Alimente inghetate jpg
clickpentrufemei (1) jpg
Tarta de vara Sursa foto shutterstock 2021914094 jpg
stres jpg
constipație jpg
Alimentele ultraprocesate jpg
Floarea de hartie este si remediu naturist Sursa foto Pixabay jpg
Legume cu usturoi Sursa foto shutterstock 1790228171 jpg
căldură foto  Shutterstock jpg
dulap cu haine jpg
Curățenia și ordinea de acasă nu au fost niciodată atât de simple jpg
Vrei sà scapi de mirosurile neplÃcute din bucÃtÃrie ta când gÃtesti Iatà câteva trucuri care te pot ajuta în acest sens (1) jpg