Alimente dăunătoare pentru ficat

1 80731 original jpg jpeg

La fel ca inima şi plămânii, ficatul este un organ vital al corpului. El joacă un rol important în curăţarea şi coagularea sângelui, creează bilă care ajută la absorbţia grăsimilor şi transmite grăsime în alte ţesuturi pentru energie. Însă deteriorarea hepatică poate provoca mai multe boli.

Principala cauză pentru care ficatul nu mai funcţionează corect este alimentaţia. Este foarte important să ştii care alimente sunt dăunătoare pentru sănătate, deoarece atunci vei putea să le eviţi şi să menţii ficatul sănătos.

Alimentele care afectează sănătatea ficatului sunt următoarele:

Mâncarea de tip fast-food şi cea procesată

Toată mâncarea de tip fast-food şi cea procesată conţin o cantitate mare de grăsimi saturate, care sunt foarte greu de digerat. Consumul de alimente nesănătoase provoacă presiune în exces şi inflamaţie în ficat. Recomandat este să le eviţi sau să le consumi foarte rar. Alege să te menţii sănătoasă adoptând o dietă echilibrată şi bogată în legume şi fructe.

Zahărul

Fiecare produs dulce, dar nu numai, este dăunător sănătăţii. Ficatul transformă zahărul în grăsimi, dar consumând mai mult zahăr el va acumula şi mai multe grăsimi în ficat. Acesta este motivul pentru care consumul excesiv de zahăr duce la probleme precum ficat gras, hiperaciditate. Ştim că este greu, dar recomandat este să se reducă cantitate de zahăr consumat în fiecare zi.

Sarea

Aportul ridicat de sare este, de asemenea, dăunător pentru sănătatea ficatului. Se pare că prin consumul excesiv de sare creşte riscul de fibroză (hepatică), care este o afecţiune a ficatului. Prin urmare, pentru a menţine organul sănătos, evită să mai adaugi sare în exces în mâncare.

Alcoolul

Aportul ridicat de alcool este dăunător ficatului şi cauzează o afecţiune numită ciroză. Recomandat este să se reducă consumul de alcool.

Mâncarea din conserve

Mâncarea din conserve, indiferent de ce este, este bogată în grăsimi şi sare plus zahăr, care sunt nocive pentru sănătatea ficatului. Recomandat este să eviţi pe cât posibil de mult conservele.

: