Alimente din comerţ care cauzează cancer

1 81103 original jpg jpeg

Aşa cum numeroase legume şi fructe previn dezvoltarea celulelor canceroase, tot astfel numeroase alimente procesate duc la apariţia cancerului. Din cauza substanţelor folosite în conservarea şi fabricarea lor, unele alimente din comerţ, odată consumate, pot cauza cancer. Cele mai nocive dintre ele sunt: 

Roşiile din conservă

În timp ce roşiile proaspete au un rol major în prevenirea cancerului, cele conservate au exact efectul opus. Aproape toate conservele de roşii din comerţ conţin un chimical denumit bisfenol A care, potrivit studiilor, este unul dintre factorii care declanşează dezvoltarea celulelor canceroase.

De aceea, roşiile la conservă trebuie evitate mai ales de către copii.

Sucurile carbogazoase

Consumul excesiv de sucuri carbogazose poate provoca infarct. În plus, coloranţii artificiali pe care îi conţin fac ca aceste băuturi să fie printre cele mai periculoase când vine vorba de apariţia celulelor cancerigene în organism.

Popcornul la microunde

Substanţa folosită pentru fabricarea pungii de popcorn pentru microunde este principala cauză a infertilităţii la femei. Potrivit medicilor, aceasta creşte dramatic riscul de a dezvolta cancer la vezică, ficat, pancreas.

Uleiul hidrogenat

Anumite uleiuri vegetale conţin în cantităţi mari acizi graşi Omega 6. Deşi în principiu aceştia sunt buni pentru sănătate, în exces pot provoca anumite tipuri de cancer, în special cancer de piele.

Făina procesată

Cerealele rafinate nu reţin nutrienţii lor naturali. Indicele glicemic crescut din făina procesată duce la creşteri ale nivelului de insulină din corp, ceea ce duce la diabet şi la dezvoltarea celulelor canceroase.

Sursa foto: portea.com