Alternative mai sănătoase la pâinea din făină de grâu

1 75998 original jpg jpeg

Pâinea din făină de grâu este cea mai consumată pâine de către români. Deşi medicii nutriţionişti ne recomandă consumul cât mai scăzut de pâine, majoritatea oamenilor nu pot concepe o masă fără aceasta.

Ştim că pâinea conţine fibre, esenţiale pentru o bună digestie. Însă pâinea cumpărată din comerţ conţine şi foarte multe e-uri, sare şi zahăr, ceea ce evident ne face mai mult rău decât bine. Iar pâinea făcută din grâu integral are aditivi, ceea ce, din nou, nu este o alegere sănătoasă.

Iată însă câteva alternative sănătoase la pâinea albă din făină de grâu:

Pâinea Oopsie

Este una dintre cel mai simplu de pregătit reţete de pâine şi foarte bună pentru persoanele care ţin dietă pentru că are un număr scăzut de carbohidraţi.

Este făcută de obicei din ouă, cremă de brânză şi sare. Este săţioasă şi o alternativă excelentă la pâinea din făină albă!

Pâinea Ezekiel

E făcută din germeni de grâu, legume, mei, orz, secară albă, linte şi boabe de soia.

Această pâine nu conţine zahăr adăugat, o poţi cumpăra din comerţ, dar poţi încerca să o pregăteşti şi tu acasă. Totuşi, dacă ai intoleranţă la gluten, acest fel de pâine nu este cel mai bun pentru tine.

Tortillas din făină de porumb

Nu conţin gluten, au foarte multe fibre, au puţine calorii şi pot fi consumate cu o mulţime de alimente. Data viitoare când vrei să-ţi faci un sandwich, foloseşte în loc de feliile de pâine două tortillas. Sunt extrem de simplu de pregătit, fiindcă ai nevoie doar de două ingrediente: apă şi făina mexicană, cunoscută sub denumirea de Masa Harina.

Pâinea de secară

A devenit din ce în ce mai consumată şi la noi, fiind alegerea ideală dacă vrei o pâine care să semene la gust cu pâinea clasică din făină de grâu.

Legumele cu frunze mari

Poate te va surprinde acest lucru, dar legumele cu frunze mari sunt alternative excelente la pâine. De exemplu, pentru un sandwich, în loc de pâine, foloseşte frunza de salată.

Pâinea din maia

Este făcută din boabe fermentate de grâu. Datorită procesului de fermentare, antinutrienţii din grâu sunt reduşi, pâinea fiind mai uşor de digerat. Este recomandat ca această pâine să fie făcută în casă. Dacă însă ai intoleranţă la gluten, evită acest tip de pâine!



Recente

shutterstock 1917555536 jpg
shutterstock 2409568293 jpg
shutterstock 1917189239 jpg
shutterstock 647849362 jpg
shutterstock 1095270347 jpg
shutterstock 1742654276 jpg
cuplu face calcule 2229856785 jpg
clickpentrufemei ro (19) jpg
Semne ca iti neglijezi sanatatea mintala  Sursa foto shutterstock 2200959479 jpg
shutterstock 1292534521 jpg
shutterstock 551342416 jpg
shutterstock 1010662003 jpg
shutterstock 2077653295 jpg
Taci pentru a evita conflictele  Sursa foto shutterstock 2253955075 jpg
Esti o persoana toxica fara sa stii  Sursa foto shutterstock 1389422705 jpg
Minciuni, obsesie și iluzia fericirii în cartea „Roșu murdar” png
shutterstock 373552009 jpg
shutterstock 2004352769 jpg
shutterstock 2349783369 jpg
shutterstock 2165936661 jpg