Alimentele care te scapă de constipaţie! Adaugă-le în meniul tău şi uită de această problemă pentru totdeauna

1 83039 original jpg jpeg

Constipaţia nu este o boală în sine, ci un simptom al tulburărilor digestive. Nu este un motiv de îngrijorare, însă dacă nu trece nici în urma unei diete echilibrate, atunci ar fi bine să consulţi un medic. Ar putea fi şi un indicator al unor boli mai grave precum hipotiroidism, diabet, Parkinson sau chiar cancer de colon.

Metodele de a trata constipaţia depind de cauză, dar şi de durată. Există însă şi câteva metode simple care te-ar putea scăpa de această problemă pentru totdeauna.

Iată o listă de alimente pe care ar trebui să le incluzi în meniul tău. Pregăteşte-te să spui adio constipaţiei.  

Deshidratarea duce la apariţia constipaţiei. Este indicat să consumi 8 pahare cu apă în fiecare zi pentru ca organismul să funcţioneze corespunzător. 

image

Iaurtul, în special cel probiotic, poate uşura digestia.  Acesta ţine sub control procesele de putrefacţie a resturilor alimentare din intestin. 

Dacă suferi de constipaţie, adaugă seminţe de susan în salată, smoothie sau în iaurt. O linguriţă de susan conţine aproximativ 1.1 grame de fibre, care ajută constipaţia. Bogate în fibre sunt şi seminţele de dovleac, pe care le puteţi adăuga în alimentaţia voastră. 

Bananele pot fi un real ajutor, trebuie însă să ştiţi cum să le alegeţi. Banalele verzi provoacă constipaţie, adică te ajută în cazul diareei, iar cele galbene te ajută sp scapi de ea.  

image

Prunele sunt o sursă importată de fier, dar şi de sorbitol, un laxativ natural. Dacă nu vă plac prunele uscate, beţi suc de prune sau adăugaţi-le în alte combinaţii pentru a ascunde gustul.

O sursă alternativă pentru a trata

este aromaterapia. Lămâia, portocala, rozmarinul, feniculul, busuiocul sau manta, toate aceste arome combat constipaţia. 

Nu uitaţi nici de mişcare! Mersul pe jos timp de 10-15 minute pe zi poate îmbunătăţi semnificativ digestia.   

image

Sursă: brightside.me / Foto: pixabay.com