Anxietatea la locul de muncă: cum să supravieţuieşti

1 69753 original jpg jpeg

Stresul de la locul de muncă poate fi atât de mare, încât poate prejudicia psihicul persoanelor mai sensibile sau cu predispoziţie la anxietate. Află cum să treci peste problemele de zi cu zi.

Vobeşte despre problemele tale

A vorbi cu cineva în care ai încredere despre probleme tale te ajută să te detensionezi. Poate să fie chiar un coleg de la locul de muncă,care ştie prin tot ce treci,o prietenă bună,un membru al familiei. Cel mai bine însă e să găseşti un coleg sau un prieten care trece prin aceleaşi greutăţi ca şi tine şi care este la fel de sensibil ca tine. Discuţiile în doi vor avea efect catartic – adică de „evacuare” a problemei care te frământă.  Studiile arată că hormonii stresului scad atunci când îţi împărtăşeşti problemele cu o altă persoană.

Fă meditaţie la locul de muncă

Pare un lucru ciudat,nu? Totuşi,la fiecare loc de muncă poţi găsi 5 minute ca să faci exerciţii de respiraţie,încercând să te detaşezi de problemele din jur. Tehnica de respiraţie se numeşte Pranayama şi poate fi executată de oricine,fără să antrenament prealabil. Începe prin a inspira profund pe nas,numărând până la trei. Apoi,expiră pe nas,numărând până la trei. Fă aceste exerciţii timp de 5 minute – sau mai mult,dacă e nevoie. Acest tip de exerciţii creşte aportul de oxigen la creier şi stimulează sistemul nervos parasimpatic,ducând la o stare de calm.

Ia calmante naturiste

Ca să scazi stările de anxietate,ia calmante naturiste,începând cu ceaiuri şi terminând cu pastile. Nu folosi însă aceste preparate fără să ceri avizul unui fitoterapeut!

Izolează-te de factorii de stres

Când te simţi complet depăşită de factorii de stres,găseşte-ţi o modalitate de a te proteja. Spre exemplu,ascultă muzică la căşti sau pune-ţi muzică în încăpere,încearcă să te gândeşti la vacanţe exotice,ţine la îndemână fotografiile celor dragi,care te motivează în viaţă.