ATENŢIE! Iată greşelile de igienă intimă care te îmbolnăvesc

1 74672 original jpg jpeg

Igiena intimă este, pentru multă lume, un subiect despre care se discută în şoaptă sau deloc. Iată cum poţi evita greşelile de igienă care generează boli.

Unele femei aleg produsele de igienă intimă în funcţie de preţ,altele în funcţie de parfumul lor sau reclama care li se face şi foarte puţine în funcţie de compoziţia acestora.

Nu exagera cu spălăturile vaginale

Multe femei au senzaţia că nu sunt curate dacă nu au făcut şi spălături vaginale. În realitate,medicii susţin că această procedură este indicată doar în anumite situaţii. Vaginul are capacitatea de autocurăţare datorită secreţiilor proprii,care sunt acide şi distrug bacteriile. Femeile care recurg foarte des,chiar zilnic,la spălături vaginale îşi produc un dezechilibru al florei şi îşi sporesc riscul de a dezvolta infecţii.

Fereşte-te de parabeni şi ftalaţi

Întotdeauna trebuie citită compoziţia produselor de igienă. Cele mai agresive conţin ftalaţi,oxibenzoat,parabeni şi triclosan. Parabenii pot duce la perturbarea funcţiei sistemului endocrin la femei,iar în cazul bărbaţilor s-a constatat reducerea numărului de spermatozoizi.

Află care sunt greşelile de igienă intimă care te îmbolnăvesc AICI.