Atenţie! Pilula de a doua zi nu funcţionează la femeile grase

1 70455 original jpg jpeg

Agenţia Europeană a Medicamentului a decis reevaluarea contraceptivelor de urgenţă după ce s-a constatat că acestea au efect doar la femeile slabe. Ginecologii explică acest lucru prin faptul că excesul ponderal atrage după sine dereglări hormonale.

Româncele plinuţe trebuie să fie extrem de precaute în relaţiile sexuale neprotejate deoarece pilula de a doua zi,care evită,de obicei,o sarcină nedorită,nu va avea efect asupra lor.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat că va trece la reevaluarea tuturor medicamentelor contraceptive de urgenţă,după ce în studiile clinice efectuate cu una dintre pilulele de a doua zi s-a constatat că eficacitatea contraceptivului care conţine levonorgestrel a scăzut în cazul administrării la femei cu greutatea corporală de 75 kg sau mai mult,iar în cazul administrării la femei cu greutatea corporală mai mare de 80 kg,acesta nu a fost eficace.

„În Uniunea Europeană,medicamentele contraceptive de urgenţă disponibile conţin levonorgestrel sau ulipristal acetat. EMA va evalua impactul datelor noi care sugerează că greutatea corporală mare poate afecta eficacitatea contraceptivelor de urgenţă. De asemenea,aceasta va evalua şi necesitatea modificării informaţiilor pentru toate contraceptivele de urgenţă care conţin levonorgestrel sau ulipristal acetat", se arată într-un comunicat al EMA.

Mai multe informaţii utile găseşti AICI.