Avantajele şi dezavantajele lentilelor de contact

1 69253 original jpg jpeg

În afară de aspectul estetic, lentilele de contact sunt foarte potrivite dacă eşti o persoană activă sau dacă lucrezi într-un domeniu care necesită acuitate vizuală mare. Află care sunt avatajele şi dezvavantajele purtării lor!

Consultă un specialist,înainte de a opta pentru un tip de lentile de contact sau altul. Căci există lentile pentru purtare zilnică,lunară,trimestrială sau anuală. Oftalmologul va verifica starea de sănătate a ochilor tăi şi va verifica dacă glandele lacrimale sunt capabile să umezească permanent zona oculară.

Ce beneficii aduc

Prezintă o mulţime de avantaje:sunt practic invizibile şi arată bine,sunt foarte potrivite dacă eşti o persoană activă – căci,spre deosebire de ochelarii clasici,nu riscă să se spargă-,  se întreţin uşor dacă sunt de unică folosinţă,poţi să le porţi concomintent cu ochelarii de soare.

În plus,nu se aburesc,fiindcă lacrimile tale le umezesc în permanenţă,oferă o bună vedere periferică iar câmpul vizual e mai larg,nemaifiind limitat de ramele ochelarilor.

Lentilele de contact sunt utilizate cu precădere pentru corectarea miopiei. Cele rigide,din polimeri silicon-acrilat,sunt recomanadte în corecţia astigmatismelor mari (4-5 dioptrii) şi în keratoconus (afecţiune în care corneea e deformată şi subţiată).

Nu se recomandă purtarea lentilelor atunci când înoţi.

Citeşte şi:

Ce este ciuperca piciorului şi cum previi apariţia ei

Cum recunoşti problemele tiroidei

Ce dezvatantaje au

Aşa cum poate ai observat la prietenele care poartă deja lentile de contact,acestea pot fi pierdute cu uşurinţă. Cele care nu sunt de unică folosinţă trebuie curăţate în mod regulat,pentru a evita apariţia infecţiilor şi iritaţiilor oculare.

De altfel,s-a constat că cele care folosesc,pe termen lung,lentilele de contact,sunt mai sensibile la infecţii diverse şi la alergii (cauzate de produsul de curăţare). De asemenea,pot să apară edeme (acumulare de lichid) la nivelul corneei,situaţie care poate fi prevenită prin control regulat la oftalmolog.