Boli care se agravează vara

epilare metode naturale jpeg

În lunile de vară anumite afecţiuni, pe care le ai deja, se pot agrva. Iată care sunt acestea şi cum te poţi feri de ele!

Pitiriazis versicolor

Dacă stai la soare şi nu te protejezi de razele solare te poţi alege cu pitiriazis versicolor. Aceasta este o boală de piele care se caracterizează prin apariţia unor pete mici,rotunde,brune sau decolorate. Printre simptomele afecţiunii se numără mâncărime,cojirea pielii. Pentru a preveni apariţia acestei boli poartă haine din bumbac,nu sta foarte mult la soare şi nu fă baie în piscine. Totodată,este foarte important să te prezinţi la medicul dermatolog când observi orice mică schimbare pe piele.

Citeşte şi:

Cum previi şi tratezi inesteticele varice

VIDEO. Semnele ascunse care te anunţă că ai astm

Diabetul

Este una dintre bolile care se poate agrava din cauza căldurii şi a transpiraţiei excesive,care poate duce la deshidratare. Dacă suferi de diabetconsumă foarte multe lichide,chiar dacă nu ţi-e sete şi nu te abate de la tratamentul prescris de medicul tău.

Bolile cardiace

Şi aceastea se pot agrava pe timpul verii. În lunile călduroase presiunea sângelui scade,deoarece organismul elimină căldura pentru a elimina supraîncălzirea. Temperaturile mari din termometru favorizează crizele de tensiune. Acestea se manifestă prin dureri de cap,transpiraţie în exces. Prezintă-te de urgenţă la medic,de la primele simptome.

Astm

Din cauza căldurii,a prafului,a poluării excesive,astmul se poate agarava pe timpul verii. În lunile călduroase mergi în excursii la munte,pentru a resipra un aer mai curat şi pentru a sta la o temperatură suportabilă. Totodată,verifică aparatul de aer condiţionat. Curăţă filtrele acestora,pentru a îndepărta microbii depuşi pe plase.

Varicele

Temperaturile foarte mari pot agrava varicele,de aceea,dacă suferi de această boală,evită să stai mult la soare,să faci băi fierbinţi sau să te epilezi cu ceară caldă. Totodată,poartă încălţăminte confortabilă,nu sta picior peste picior,consumă o dietă bogată în alimente ce au seleniu,zinc,vitamine (A,C,E) şi bea cât mai multe lichide.