Boli frecvente la coloană. De ce apar şi cum ne ferim de ele

1 73922 original jpg jpeg

Iată cele mai frecvente boli la coloană, de ce apar ele şi cum să ne ferim cât mai bine să nu apară. Odată instalate, acestea pot fi ţinute în frâu cu ajutorul exerciţiilor speciale. Cel mai bine este, totuşi, să le prevenim.

Bolile de coloană afectează din ce în ce mai multă lume. Fie din cauza poziţiilor ciudate,fie din cauza muncii care solicită spatele. Oricum ar fi,coloana are de suferit din ce în ce mai mult,căci epoca tehnologică a adus în primul rând sedentarismul şi implicit boli de coloană.

Iată cele mai frecvente boli la coloană,de ce apar ele şi cum să ne ferim cât mai bine să nu apară. Odată instalate,acestea pot fi ţinute în frâu cu ajutorul exerciţiilor speciale. Cel mai bine este,totuşi,să le prevenim.

Boli frecvente la coloană – durerea continuă de spate poate ascunde instalarea unei boli

Durerea cronică de spate este provocată,de obicei,de o problemă a coloanei sau a muşchilor spatelui. Zona lombară suportă,în mare,cea mai mare parte a greutăţii corpului,de aceea problema aceasta o are foarte multă lume.

Durerile de spate dispar sau ar trebui să dispară în câteva săptămâni,cauzele principale pot fi: întindere de muşchi sau ligamente,întindere de articulaţii ale sacroiliaceului sai coccisului,deformarea coloanei vertebrale (scolioza sau cifoza),fracturi prin compresie,suprasolicitarea muşchilor lombari sau presiune asupra rădăcinilor nervilor din canalul vertebral. Fizioterapia şi kinetoterapie sunt cele mai indicate în aceste cazuri.

Durerile de spate pot fi prevenite prin următoarele acţiuni:încălzire înainte de antrenament sau sport,fără ridicări bruşte,căratul greutăţilor în ani se poate transforma într-o boală de coloană,munca în condiţii vitrege,gen mină sau sub pământ.