Cancer (retinoblastom), depistat ├«n str─âlucirea ochilor unui bebelu┼č

1 85429 original jpg jpeg

Micu┼úa Indiana a fost diagnosticat─â cu cancer agresiv c├ónd avea doar 4 luni. Mama ei, care a dat na┼čtere unor gemeni, a fost vigilent─â. Nu mul┼úi p─ârin┼úi ar da aten┼úie unei str─âluciri aparte ├«n ochiul copilului. Dar a┼ča mama a aflat c─â fiica ei are cancer, depistat ├«n str─âlucirea ochilor unui bebelu┼č.

C├ónd dai na┼čtere unor gemeni, po┼úi spune c─â ┼úi s-a dat lumea peste cap. Dar o m─âmic─â s-a dovedit st─âp├ón─â pe situa┼úie ┼či iscusit─â precum un medic. O str─âlucire aparte ├«n ochiul fiicei sale a alertat-o pe femeie.

Aceasta a dus-o pe micu┼úa Indiana la doctor, la control. A┼ča a aflat c─â fiica ei are o forma rara de cancer agresiv, la ochi. Forma de cancer se nume┼čte retinoblastom. Alison Lawler, din Croydon, subul Londrei, sus┼úine c─â ochii fiicei sale erau ca de pisic─â, informeaza The Sun.

Cancer (retinoblastom), depistat ├«n str─âlucirea ochilor unui bebelu┼č

ÔÇŁOchiul ei era ca de pisic─â sau ca o m─ârgea. Dar nu tot timpul, ci ├«n anumite lumini. ├Änainte s─â fie diagnosticat─â, glumeam cu so┼úul spun├ónd c─â Indiana e ┼ča┼čieÔÇŁ, a marturisit femeia. Sora geam─ân─â a Indianei, Aurelia, nu are cancer, dar medicii o monitorizeaz─â, pentru orice eventualitate.

image

Micu┼úa Indiana are 17 luni acum ┼či urmeaz─â chimioterapie. Din fericire, tumora ei s-a mic┼čorat. Pentru a ├«mbun─ât─â┼úi vederea ochiului afectat de cancer, parin┼úii ├«i pun un plasture pe ochiul s─ân─âtos. Ca la pira┼úi, am putea spune. A┼ča ochiul bolnav se va ├«nv─â┼úa s─â vad─â mai clar ┼či mai la distan┼ú─â.

Ce este retinoblastomul la copii

Este o form─â rar─â de cancer la ochi. Poate ap─ârea ca o str─âlucire albicioas─â pe iris sau ochi ├«ntredeschi┼či. Boala nu este ereditar─â. Trebuie depistat─â la timp pentru ca vederea s─â nu fie agravat─â. Jum─âtate din copiii diagnostica┼úi cu retinoblastom ├«┼či pierd ochiul bolnav pentru a ├«mpiedica r─âsp├óndirea cancerului.

image

Retinoblastomul este un tip rar de cancer care afecteaz─â copiii cu v├órste sub 6 ani. ├Än Anglia se nasc, anual, 50-60 de bebelu┼či care sufer─â de retinoblastom. Poate afecta un ochi sau pe ambii. Este cea mai tratabil─â form─â de cancer la copii. 98% din ei supravie┼úuiesc dac─â sunt trata┼úi la timp.

Simptome retinoblastom la copii

 • ochi albicios sau str─âlucire albicioas─â
 • ochi ├«ntredeschis (c├ónd te chinui s─â prive┼čti printre gene)
 • ochi rosu, umflat sau iritat
 • schimbarea culorii irisului
 • nu apar ochii ro┼čii ├«n nicio poz─â
 • vedere deteriorat─â (ceea ce e anormal la bebelu┼či ┼či copii)


Recente

insomnie  shutterstock 1499029067 jpg
femeie la dus jpeg
Frigider jpg
Dr Denisa Zaharia 6 jpeg
youtube selgros@clickpentrufemei ro jpg
avion jpg
copil cu parinte shutterstock 1894279522 jpg
1 cosmetice naturale jpg jpeg
Inghetata din iaurt de cocos Sursa foto thecoconutmama com jpeg
copil indian jpg
grasimi trans fast food shutterstock 1439244599 jpg
slabit  weight loss g43c5fd872 1280 jpg
ayurveda shutterstock 762002224 jpg
ulei de masline  shutterstock 196199753 jpg
vegetarian 580x400 png
om albastru shutterstock 1147816718 jpg
rozaceea  ten  shutterstock 1895847337 jpg
1 pietre rinichi jpg jpeg
whatsapp shutterstock 1757131340 jpg
furtuna shutterstock 132934481 jpg