Cancerul este parte a evoluţiei umane
Lupta cu cancerul ar putea fi imposibil de câştigat, întrucât maladia este prea dezvoltată, spune o echipă de cercetători, în urma unui studio realizat recent.
Peste tot în lume au fost investiţi foarte mulţi bani în proiecte de cercetare,însă leacul nu a fost încă găsit. Un studiu recent a arătat că această boală este greu de vindecat,din cauza structurii sale foarte evoluate. Abilitatea celulelor de a dezvolta cancer este o proprietate ce a evoluat în decursul a sute de milioane de ani,potrivit dailymail.co.uk.,citat de Mediafax.
Cu toate acestea,cercetătorii de la Kiel University din Germania şi Catholic University din Croaţia,care au realizat acest studiu,sunt de părere că oamenii de ştinţă pot lupta cu această maladie,„cunoscând duşmanul".
Prima dovadă a unor tumori apărute în mod natural, s-a înregistrat la două specii de hidră (animale de apă dulce). Biologii spun că existenţa bolii cu sute de milioane de ani în urmă sugerează că aceasta este o parte a evoluţiei noastre.
„Cancerul e la fel de vechi pe Pământ ca şi viaţa multicelulară şi, probabil, nu va fi niciodată complet eradicat",a declarat profesorul Thomas Bosch,cel care a condus echipa de cercetători.
În timp ce căuta cauza tuturor tumorilor echipa a făcut descoperirea la hidre. Cercetătorii vor să stabilească dacă,într-adevăr,aceste animale ar putea dezvolta tumori. Dacă celulele tumorale sunt introduse într-un organism sănătos,ele pot dezvolta creşterea tumorii la hidre,potrivit descoperirilor făcute de echipa de cercetători.
Pentru descoperirea tratamentului pentru vindecarea cancerului s-au cheltuit deja foarte mulţi bani. Doar în SUA se estimează că s-au cheltuit peste 500 miliarde de dolari,doar în 2012,în acest scop.
Potrivit cercetătorilor,fiecare persoană poartă „o bombă cu ceas" în corp încă de la naştere. „Poate exploda la începutul,la mijlocul sau spre sfârşitul vieţii. Asta nu înseamnă că pentru un pacient care dezvoltă cancer nu se mai poate face nimic”,au mai spus cercetătorii.
Tehnologia medicală însă va permite,cel puţin în unele cazuri,ca un pacient cu această boală să fie tratat cu succes.