Care sunt semnele care arată prezenţa cancerului de sân

1 71632 original jpg jpeg

Multe dintre simptomele specifice cancerului mamar pot fi trecute uşor cu vederea. Îţi spunem în rândurile de mai jos care sunt cele mai frecvente semne care indică prezenţa cancerului de sân!

Apar secreţii mamelonare

Apariţia unei secreţii mamelonare cu sânge sau chiar lapte poate fi produsă de o tumoare benignă la niveul canalului de excreţie al laptelui,de o tumoare hipofizară sau de alte tumori metastatice. În cazul femeilor de peste 50 de ani,mamelonul poate fi distorsionat din cauza apariţiei unor excrescenţe şi îngroşări la nivelul epidermei.

 

Resimţi disconfort la nivelul axilelor

Una dintre primele zone ale corpului care pot indica un cancer de sân sunt axilele. Mai multe studii au arătat că ganglionii limfatici axiliari inflamaţi pot semnala prezenţa timpurie a maladiei. În acest caz,se recomandă efectuarea de urgenţă a unui control de specialitate.

Se modifică forma sânilor

Mai multe femei diagnosticate cu cancer au remarcat o modificare evidentă în ceea ce priveşte forma sânilor. De exemplu,femeile cu forme rotunde au observat că unul dintre sâni începe să prindă un contur oval. În acest caz,este necesară autoexaminarea periodică a sânilor,precum şi consultul unui medic specialist.