Carenţa de iod simptome. 6 semnale care nu trebuie ignorate

1 72333 original jpg jpeg

Carenţa de iod simptome. Iodul este micronutrientul de care glanda tiroidă are nevoie pentru a-şi putea îndeplini funcţiile. De asemenea, este esenţial pentru ca producţia de hormoni tiroidieni să aibă loc fără probleme.

Mai mult decât atât,tot ce se întâmplă în organism afecteazămodul de funcţionare a glandei tiroide. Aşadar,nivelul scăzut de iod sau,cu alte cuvinte,deficienţa de iod este cea care poate duce la dezvoltarea de hipotiroidism sau mai rar,gută. Ambele afecţiuni produc durere şi disconfort. Din aceste motive,este esenţial să fie acordată atenţie la oricare semn ar putea indica că în corp există o deficienţă de iod. Aceste simptome pot fi prezente pentru o perioadă scurtă dar,dacă sunt în mod regulat atunci este anormal,şi pot fi cele care indică o deficienţă de iod sau orice altă problemă de sănătate. Deficienţade iod poate duce la dezvoltarea mai multor probleme de sănătate. Detectarea lor la timp poate face o foarte mare diferenţă în modul în care te simţi. De aceea,nu trebuie ignorate simptomele următoare:

1. Carenţa de iod simptome: Oboseala

Confruntarea cu oboseala este normală dacă apare o dată la mai mult timp. Dar atunci când este resimţită în mod regulat,zilnic,poate fi o cauză a nedormitului. De asemnea,oboseala poate indica şi nivelul scăzut de iod din corp.

2. Carenţa de iod simptome: Constipaţia

Deficienţa de iod poate afecta şi alte organe din corp. Oamenii care se confruntă cu carenţa de iod pot suferi de constipaţie în mod regulat,dar şi de alte afecţiuni ale sistemului digestiv. De fapt,constipaţia este o condiţie care spune mereu că organismul nu se simte bine. Nu trebuie ignorat acest simptom.

3. Carenţa de iod simptome: Creşterea tiroidei

Lipsa de iod în corpul unei persoane poate cauza creşterea glandei tiroide. Acest lucru poate duce la dezvoltarea de gută,care va creşte tot mai mult. Acest simptom nu trebuie ignorat.

4. Carenţa de iod simptome: Echilibrul emoţional

Persoanele care suferă de deficienţă de iod în corp se pot confrunta cu un nivel ridicat de stres,anxietate şi în cazuri severe,cu depresie. Aşadar,dacă suferi de echilibru emoţional zilnic,trebuie consultat un specialist.

5. Carenţa de iod simptome: Mâncărimi ale pielii  

Un alt simptom care indică o carenţă de iod în organism este mâncărimea pielii. Pe lângă aceasta,şi uscarea pielii ne spune că nu există un echilibru în organism al nivelului de iod.

6. Carenţa de iod simptome: Sistemul imunitar scăzut

Lipsa iodului în organism duce şi la scăderea sistemului imunitar. Acest lucru face ca o persoană să fie predispusă mai repede la răceală şi alte infecţii.

Credit foto:www.boldsky.comRecente

Tu iti asiguri suficienta Vitamina D iarna Sursa imagine Pixabay jpg
animal care doarme sursa  Shutterstock jpg
Paturile ponderate stimuleaza melatonina Sursa imagine shutterstock 751827643 jpg
dinți, zâmbet sursa  shutterstock jpg
ClickPentruFemei (1) (10) jpg
Ce simptome da boala streptococica Sursa imagine shutterstock 2178458807 jpg
vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil sursa  Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic jpg
shutterstock 1494529091 jpg