Cauze frecvente ale scăderii libidoului

Medicamentele pe care le iei, stresul sau unele boli de care suferi şi pe care nu le tratezi pot să-ţi scadă apetitul sexual.
Dorinţa sexuală scăzută este o problemă care afectează în egală măsură bărbaţii şi femeile. La originea lipsei de libido se află atât cauze medicale,cât şi psihologice.
Medicamentele
Libidoul poate avea de suferit în cazul în care iei medicamente antidepresive,antihistaminice (pentru tratamentul alergiilor) sau antihipertensive. Acestea inhibă regiunile din creier care controlează apetitul sexual. Şi anticoncepţionalele au acest efect secundar la femei.
Ele dereglează secreţia hormonilor sexuali care influenţează libidoul. Acest efect poate persista şi în primele două-trei luni de la încetarea administrării anticoncepţionalelor,potrivit specialiştilor. Acelaşi efect îl au şi chimioterapia sau tratamentul antiviral pentru HIV.
Bolile ascunse
Apetitul sexual se poate diminua din cauza unor boli nedepistate şi/sau netratate corespunzător. Anemia,problemele endocrine (dezechilibrul hormonului testosteron în cazul bărbaţilor şi al hormonului estrogen în cazul femeilor),diabetul sau afecţiunile cardiace au deseori ca efect scăderea libidoului.
Bolile ginecologice care dau simptome neplăcute în timpul contactului sexual,precum durerea sau usturimea,au aceeaşi consecinţă asupra vieţii sexuale. Prin tratarea afecţiunii de care suferi vei putea regla şi apetitul sexual.
Află care sunt celelalte cauze ale scăderii apetitului sexual pe clicksanatate.ro.