Cauze frecvente care duc la căderea părului

1 64689 original jpg jpeg

Lung, scurt, buclat sau drept, pentru majoritatea femeilor, părul este mai mult decât o podoabă! Însă, multe dintre noi se confruntă cu căderea părului. Există multe cauze, dar cele mai frecvente sunt următoarele!

Ideea cum că pierderea părului ar fi strict o problemă masculină,este complet eronată. Nu te consola cu gândul acesta! 40% dint persoanele care se confruntă cu căderea părului,temporar sau pe termen lung,sunt femei.

În medie,scalpul are cam 100.000 de fire. Fiecare folicul produce un fir de păr,care creşte cu câte un cm pe lună. După ce a crescut timp de doi până la şase ani,părul se odihneşte un pic până să cadă. În curând va fi înlocuit de unul nou şi ciclul poate reîncepe.

Deoarece aceste fire de păr ce se „odihnesc” cad cu regularitate,majoritatea oamenilor pierd între cu 50-100 fire în fiecare zi. Pierderea anormală a părului se poate întâmpla în mai multe feluri. Atunci când te speli pe cap sau când îţi aranjezi părul,poţi observa smocuri care cad,datorită periajului. Dacă eşti îngrijorată de schimbările prin care trece părul tau,discută cu medicul tău.

Ca punct de plecare pentru problemele căderii părului,experţii recomandă testarea glandei tiroide şi posibilele dezechilibre hormonale. În multe cazuri,părul va creşte la loc odată ce cauza va fi depistată. Nu întârzia aceste teste de rutină!

În cazul în care glanda produce prea mult sau prea puţin hormon tiroidian,ciclul de creştere a părului se poate „clătina”. Pierderea părului însă este rareori singurul semn al unei probleme tiroidiene. Alte simptome includ creşterea sau pierderea în greutate,sensibilitatea la frig sau căldură,precum şi modificările ritmului cardiac.

Femeile îşi pot observa podoaba capilară mult mai bogată în timpul sarcinii. După naştere,atunci când nivelul hormonilor revine la normal,şi „nivelul” capilar revine la normal. Acest lucru poate duce la căderea părului. Procesul poate dura şi până la doi ani,pentru ca părul să revină la normal.

Atunci când urmezi o dietă nepotrivită,poţi pierde mult mai multe lucruri decât doar câteva kg. Oamenii observă cum părul începe să le cadă după 3-6 luni,de când au început să scadă în greutate. Pentru a regenera părul,ai nevoie de o dietă sănătoasă. Fii pregătită pentru căderi masive de păr,atunci când dieta ta este una săracă în proteine ​​şi vitamina A.

Stresul extrem,fizic sau emoţional,poate duce la căderea bruscă a părului,de la o jumătate până la trei sferturi din totalul firelor de păr. Iată ce te poate afecta:bolile grave sau intervenţiile chirurgicale majore,traumele ce implică pierderea unei cantităţi mari de sânge,traumele emoţionale severe.Recente