Cauzele din spatele senzaţiei de greaţă de dimineaţă

1 81724 original jpg jpeg

Una dintre problemele matinale cu care se confruntă multe persoane este greaţa. Ştim că greţurile sunt prezente în general la femeile însărcinate, însă pot exista şi alte cauze. Ele pot anunţa o problemă de sănătate, mai ales dacă sunt constante.

Iată care sunt principalele motive pentru care te trezeşti cu o senzaţie de greaţă:

Sarcina

Greaţa anunţă de cele mai multe ori sarcina. Senzaţia de greaţă începe să îşi facă simţită prezenţa începând cu cea de a 9-a săptămână şi poate dura până în săptămâna a 13-a. Dacă situaţia se înrăutăţeşte, mergi la un medic.

Anxietatea şi stresul

Când te confrunţi cu anxietate şi stres, atunci în corp au loc nişte dezechilibre hormonale. Mai mult, procesul digestiei este afectat iar nivelul de adrenalină creşte, simţindu-te foarte rău. De cele mai multe ori te poţi confrunta şi cu o senzaţie de greaţă.

Gastropareza

„Gastropareza este o afecţiune cronică a stomacului caracterizată prin tulburări de eliminare prin defecaţie - contracţiile musculare de la nivelul stomacului sunt slabe sau inexistente şi nu pot împinge alimentele în intestinul subţire pentru realizarea procesului de defecaţie”, conform sfatulmedicului.ro. Problemele care apar în procesul de digestie provoacă o senzaţie permanentă de greaţă.

Refluxul gastroesofagian

Primul simptom al bolii digestive cronice numite reflux gastroesofagian este refluxul de acid, ceea ce înseamnă că acidul gastric din stomac este refulat în esofag, din cauza relaxării inadecvate a sfincterului esofagian interior. Alte simptome ale bolii sunt: arsuri la stomac, probleme digestie şi stare permanentă de greaţă.

Supraalimentarea

Dacă mănânci mai mult decât o faci de obicei şi mâncare grasă, este destul de probabil să te confrunţi cu greaţă. Senzaţia de greaţă apare deoarece sistemul digestiv nu poate procesa cantitatea excesivă de alimente simultan. Recomandat este să ai mese mici pe tot parcursul zilei.



Recente

Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg