Cauzele frecvente ale avortului spontan
Aproximativ 1 din 4 femei se confruntă cu pierderea sarcinii înainte de săptămâna 20 de gestaţie. Pentru a preveni pe viitor un astfel de eveniment nefericit, este bine să fie cunoscute cauzele care duc la producerea avortului spontan.
Dereglările hormonale
Insuficienţa de progesteron,hormon vital în susţinerea sarcinii,poate produce avort spontan. În acest caz,primul trimestru de sarcină,corpul galben nu produce suficient progesteron pentru a menţine sarcina.Dacă insuficienţa acestui hormon a fost diagnosticată timpuriu,femeia va putea să ducă sarcina cu bine cu ajutorul supozitoarelor de progesteron,care vor fi administrate în primele 12 săptămâni de gestaţie.
Bolile autoimune
Una dintre anomaliile sistemului imunitar care pune în pericol sarcina este sindromul antifosfolipidic. Acesta duce la apariţia trombozelor (venoase,arteriale) şi la avort.
Există tratamanente care previn pierderea sarcinii chiar dacă gravida suferă de această boală autoimună. Viitoarei mamei i se vor prescrie medicamente pentru fluidizarea sângelui şi pentru prevenirea formării chegurilor de sânge care pot pune în pericol placenta.
Anomaliile cromozomiale
Pierderea sarcinii chiar în primul trimestru poate fi pusă pe seama anomaliilor cromozomiale. Pe baza unor teste genetice,se poate afla dacă avortul s-a produs din această cauză. Odată cu vârsta înaintată a mamei,riscul de anomalii cromozomiale creşte.
Citeşte continuarea articolului pe clicksanatate.ro