Ce alimente alungă neplăcerile menstruaţiei

1 68101 original jpg jpeg

Efectele neplăcute ale menstruaţiei pot fi contracarate cu ajutorul unei diete bogate în anumite principii nutritive şi vitamine. Află ce alimente îţi sunt de folos!

Măsline contra crampelor dureroase

Te ajută să ameliorezi durerea provocată de crampe,graţie conţinutului de vitamină E. Broccoli,pătrunjel,avocado,măsline – include toate acestea în dieta zilnică,pentru a-ţi reface „stocurile“ de vitamină E.

Cereale integrale contra anemiei

În zilele dificile,pierzi fier – cam 15 mg zilnic. Consumă deci ficat,linte,mazăre uscată,fasole,cereale integrale – toate bogate în fier-,  dar şi alimente care-ţi furnizează vitamina C – citrice,kiwi,ardei gras-,dat fiind că vitamina C ajută la absorbţia mai uşoară a fierului în organism.

Lactate împotriva oboselii

Lipsa de calciu se traduce prin oboseală,crampe musculare,nervozitate. Include în dietă lactate,ouă,broccoli,dar şi alimente care conţin vitamină D,ce ajută la asimilarea calciului – somon,lapte,cereale,ouă,ciuperci,suc de portocale,ficat de vită.

Nuci pentru circulaţie

Aflaţi din belşug în peştele gras,nuci,fructe oleaginoase,fluidizează circulaţia sanguină şi protejează pereţii vaselor de sânge.

Cartofi contra balonării

Lipsa de potasiu duce la balonare. Consumă cartofi,banane,caise uscate pentru a-ţi suplimenta rezervele din acest mineral şi pentru a elimina senzaţia neplăcută de balonare.