Ce alterează mirosul natural al corpului?

trimitere jpeg

Există şi momente în care, deşi foloseşti spray-uri, deodorante solide şi diferite pulberi, corpul tot emană un miros nu tocmai plăcut. Înainte să te alarmezi, află că este ceva normal. De vină pot fi hormonii sau anumite alimente, însă în momentul în care problema persistă şi mirosul este puternic, acesta poate fi un semn că ceva, medical, este în neregulă.

Care poate fi cauza

Diabetul,de exemplu,poate da respiraţiei tale un miros uşor fructat,iar corpului,ceva asemănător cu izul acetonei.

Un miros neobişnuit poate fi primul semn că ai probleme cu ficatul sau rinichii tăi.

În alte cazuri,infecţiile pot fi cauza mirosului neplăcut;de exemplu,un abces în cavitatea bucală poate cauza respiraţia urât mirositoare,în timp ce o infecţie vaginală va avea un miros de acompaniament destul de distictiv.  

*Oamenii de ştiinţă au dezvoltat chiar şi o metodă de identificare a cancerului pulmonar prin analiza respiraţiei (a mirosului acesteia).

Cu ce poţi elimina mirosurile neplăcute ale corpului şi gurii

Acidulboric-Ţi se poate părea ceva extrem,însă află că acest acid este unul slab,care poate ajuta la eliminarea eficientă a mirosului de la subbraţ şi nu numai

Oţetul de mere,alcoolul şi Alunul Vrăjitoarei– Numeroase persoane au avut succes după ce şi-au tamponat cu aceste soluţii axilele

Bicarbonatul de sodiu-Acesta funcţionează de minune atunci când în frigider miroase urât,însă nu numai! Poate absorbi şi mirosurile corporale,atunci când îl pudrezi pe zonele cu probleme.

Ulei deRozmarin-Diluează câteva picături de ulei în puţină apă şi apoi şterge-ţi zonele urât mirositoare cu acest lichid.

Clorofilă-Mulţi medici naturişti susţin că administrând intern acest mix vegetal,sub formă de pastile,poţi reduce mirosul de transpiraţie şi nu numai.

Evită usturoiul,ceapa şi alcoolul!

La fel ca usturoiul,ceapaeste extrem de sănătoasă pentru tine;bogată în fibre şi compuşi sulfuroşi benefici,ceapa scade colesterolul,îmbunătăţeşte circulaţia şi,posibil,previne cancerul de colon. Dezavantajul? Respiraţia urât mirositoare,care persistă. Acest lucru este cauzat de câţiva compuşi sulfuroşi volatili,care se vaporizează în clipa în care dau de aer. Şi asta nu e tot. Pe măsura ce corpul digeră ceapa,aceşti compuşi îţi fac drum către sânge şi apoi spre plămâni. Şi de aceea,oricâte bomboane mentolate ai mânca,nimic nu stă în calea mirosului neplăcut!

Alcoolulcontribuie la respiraţia urât mirositoare în mai multe moduri. În primul rând,alcoolul poate duce la deshidratare,care creează un mediu ideal pentru bacteriile din spatele respiraţiei urât mirositoare. În al doilea rând,moleculele de alcool se pot depozita pe tartrul existent în gură,găsit pe dinţi şi gingii,înrăutăţind şi mai tare mirosul acestuia.

Un compus sulfuros numit alicină dă usturoiuluiputerea de a anihila orice tentativă a bomboanelor mentolate de a scăpa de mirosul supărător. În momentul când alicina se descompune în stomac,aceasta emite o varietate de compuşi volatili,care ţin să-ţi amintească constant de masa „aromată” pe care-ai avut-o mai devreme. Aceşti compuşi se îndreaptă şi către sânge şi acţionează şi prin intermediul plămânilor. Cu toate acestea,poate face minuni pentru sănătatea ta,deci nu-l elimina complet din dieta ta. Unele studii au demonstrat că usturoiul poate creşte fluxul sangvin şi,ca urmare,reduce riscul bolilor de inimă.