Ce boli ascund durerile de spate

1 72232 original jpg jpeg

Cea mai mare parte a greutăţii corporale este susţinută de zona inferioară a spatelui, motiv pentru care este cea mai afectată de dureri. Potrivit dr. Ion Manea, directorul medical al Bio Ortoclinic, în multe cazuri, aceste dureri pot semnala boli grave.

 Oamenii de ştiinţă susţin că durerile lombare sunt principala cauză a incapacităţii de muncă la scară mondială şi se află la originea unei treimi din cazurile de invaliditate provocate de activitatea la serviciu. Iată ce boli pot semnala lombalgiile (durerile de mijloc).

Leziunea unui ligament dă junghiuri

Cea mai frecventă cauză a durerilor de spate este leziunea unui muşchi sau a unui ligament,determinată de o întindere necorespunzătoare,de o greutate corporală excesivă,de ridicarea unor greutăţi sau de dormitul într-o poziţie inconfortabilă. "Durerile pot apărea brusc, ca un junghi, sau treptat, debutând cu o amorţeală. În astfel de situaţii, pacientul nu are voie să care greutăţi, să stea mult în picioare sau în frig şi trebuie să ia antiinflamatoare sau altă medicaţie ce va decontracta musculatura",recomandă dr. Manea.

Află mai multe informaţii esenţiale aici.