Ce boli ascunde respiraţia urât mirositoare

1 74154 original jpg jpeg

Bacteriile sunt cea mai frecventă cauză a respiraţiei urât mirositare, de aceea dispare după un periaj corect. Când însă persistă, poate fi semnul unor afecţiuni.

DiabetulO respiraţie cu miros asemănător celui de acetonă sau de mere acre poate semnala prezenţa diabetului. În loc de glucoză,organismul foloseşte grăsimi pentru producerea energiei. În urma dizolvării grăsimilor rezultă cetona,o substanţă care se acumulează în organism şi care dă şi mirosul neplăcut respiraţiei.

Sinuzita

O afecţiune care are drept simptom mirosul urât al respiraţiei poate e sinuzita. Pneumonia şi bronşita sunt,de asemenea,afecţiuni care pot avea drept simptom halena. Şi insuficienţa hepatică poate fi o cauză a halenei.

O altă cauză poate fi şi

bucală,adică infecţia mucoasei gurii cu ciuperca numită Candida albicans. În acest caz,pot apărea pete albicioase şi senzaţii de arsură pe limbă,cât şi un gust amar. În acest caz,există atât

naturale,cât şi tratament medicamentos recomandat de medic.

Un miros neplăcut al cavităţii bucale poate fi şi semnul unor afecţiuni gastrice,precum ulcerul,sindromul colonului iritabil sau gastrita. În acest caz,este însoţit şi de un gust acru în gură sau de senzaţia de usturime a limbii.

Un studiu al cercetătorilor japonezi de la Universitatea din Tokyo,a arătat că halena apare şi la persoanele infectate cu bacteria Helicobacter Pylori,răspunzătoare de apariţia ulcerului. 85% dintre pacienţii participanţi la studio,care aveau această bacterie,prezentau halenă. Totodată,halena poate apărea şi la persoanele care suferă de insuficienţă renală.

Mai citeşte şi:

Afecţiuni transmise prin gene

Exerciţii pentru respiraţie antistres