Ce boli pot dezvălui picioarele tale

1 74415 original jpg jpeg

Medicii spun că trebuie să ne analizăm corpul cu atenţie, căci examinarea modului în care arată corpul nostru poate juca un rol esenţial în identificarea potenţialelor pericole pentru sănătate.

Ai picioare scurte sau lungi?

Pentru sportivi,având picioarele scurte şi trunchiul lung îi poate ajuta să se deplaseze cu rapiditate,deoarece centrul de gravitaţie este mai mic. Cu toate acestea,picioarele mai scurte pot semnala câteva probleme grave de sănătate.

Un studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Bristol arată că riscul unui bărbat de a dezvolta boli de inimă poate creşte cu până la zece procente,mai ales dacă el are picioarele scurte. În schimb,femeile cu picioarele scurte riscă să se confrunte cu boli hepatice,avertizează medicii.

Citeşte şi:Remedii naturale pentru pielea uscată de pe picioare

Ce mărire are gamba piciorului

Mărimea gambei piciorului poate juca un rol important în metabolizează toxinele. Un studiu din 2009 a arătat că femeile cu o circumferinţă a gambei mai mică de 33 de centimetri pot prezintă un risc crescut de a dezvolta placă carotidă,care poate duce la accidente vasculare cerebrale. Această teorie se bazează pe faptul că gambele mai mari tind să indice un volum mai mare de grăsime subcutanată,ceea ce este esenţial pentru a atrage impurităţile nocive departe de organele cele mai vitale ale corpului.

Ce probleme indică oasele metatarsiene

Pielea subţire şi uscată a picioarelor poate semnala probleme tiroidiene. Tiroida controlează totul,de la metabolism la creşterea ţesutului,de aceea trebuie să-ţi analizezi constant picioarele. Alte anomalii ale piciorului includ clubarea degetelor de la picioare,care pot indica boli de inimă,in timp ce o pierderea părului de pe degetele de la picioare semnalează un posibil cancer arterial.

Citeşte şi:Fii frumoasă din cap până în picioare

Umflarea persistentă la nivelul picioarelor

Când anumite zone ale corpului se umflă,înseamnă că ţesuturile tale reţin lichid în exces. Acest lucru nu este neapărat rău sau neobişnuit,mai ales dacă ai simptome asociate frecvent cu ciclul menstrual. Cu toate acestea,umflarea persistentă la nivelul extremităţilor inferioare poate semnala un edem în jurul gleznelor. El poate apărea din cauza deshidratării,cheagurilor de sânge,celulitei,bolilor hepatice şi chiar insuficienţă cardiacă congestivă. De aceea,nu amâna vizita la medic.



Recente

slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg