Ce boli poţi să iei de la animăluţul tău de companie

1 70827 original jpg jpeg

Dacă nu respecţi câteva reguli elementare de igienă, drăgălaşul tău companion cu blăniţă – fie el căţel sau pisică – îţi poate transmite câteva boli, vindecabile din fericire. Află care sunt acestea, ca să ştii de ce să te păzeşti!

Toxoplasmoză

Este o infecţie,produsă de un mic parazit (Toxoplasma gondii) care afectează,cel mai adesea,pisicile şi oamenii. Pentru majoritatea oamenilor,boala nu este periculoasă şi se vindecă de la sine. Persoanele cu cel mai mare grad de risc sunt cele cu imunitatea scăzută,copiii de vârstă mică şi mamele gravide. Acestea din urmă pot transmite infecţia fătului,cu risc de leziuni cerebrale şi orbire. 

Prin urmare,dacă eşti gravidă,evită să cureţi litiera pisicii. Dacă îţi hrăneşti pisica preferată cu carne crudă,  peşte,lasă la congelat carnea respectivă timp de 3 zile,pentru a te asigura că ai „anihilat” paraziţii care s-ar putea cuibări în alimentele respective.

Boala Lyme

Boala Lyme sau borrelioza este o maladie infecţioasă produsă de o bacterie,care se transmite prin înţepătura de căpuşă. Căpuşele,desigur,se prind în blana deasă a căţelului preferat – care poate fi şi el infectat. Atenţie,însă:nu toate căpuşele sunt purtătoare ale bacteriei responsabile de infecţia cu pricina.

În faza ei acută,borrelioza provoacă febră şi letargie,precum şi leziuni tegumentare specifice. Netratată,duce la complicaţii serioase. Cu cât boala e tratată mai repede după muşcătură,cu atât şansele de vindecare sunt mai mari.

Scabie

Numită şi râie,este o boală parazitară de piele. Parazitul responsabil sapă canale în epidermă,unde depune excrementele şi ouăle – iar acestea irită pielea, mai ales pe cea in jurul taliei,provocând mâncărime.

Transmiterea bolii se produce prin contact. Totuşi,paraziţii scabiei nu trăiesc în pielea umană mai mult de 3 săptămâni.

Citeşte şi:

Ochii îţi arată de ce afecţiuni suferi

Cum să-ţi protejezi inimaRecente

Tu iti asiguri suficienta Vitamina D iarna Sursa imagine Pixabay jpg
animal care doarme sursa  Shutterstock jpg
Paturile ponderate stimuleaza melatonina Sursa imagine shutterstock 751827643 jpg
dinți, zâmbet sursa  shutterstock jpg
ClickPentruFemei (1) (10) jpg
Ce simptome da boala streptococica Sursa imagine shutterstock 2178458807 jpg
vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil sursa  Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic jpg
shutterstock 1494529091 jpg