Ce boli se agravează vara

remedii pentru picioare umflate jpeg

Migrenele, leşinurile, căderile de calciu, colicile renale şi crizele cardiace sunt mult mai frecvente în timpul verii decât în restul anului. Află ce măsuri poţi lua pentru a fi în afara pericolului.

Căldura extremă este un factor ce accentuează dezechilibrele din organism,iar efectele pot fi grave dacă nu se iau măsuri rapid. Majoritatea persoanelor suferă în timpul verii din cauza deshidratării. Corpul pierde multă apă prin transpiraţie,iar împreună cu apa se elimină din corp şi minerale importante pentru buna funcţionare a organismului (sodiu,potasiu şi cloruri).

Bea apă cu săruri de la farmacie

Pentru a suplini pierderea mineralelor prin transpiraţie,este recomandat consumul unei ape îmbogăţite cu săruri de potasiu şi de magneziu. Aceste substanţe,pe care le poţi dizolva în apa de băut,se găsesc în farmacii. Dieta este şi ea importantă. Fructele şi legumele te pot ajuta,pentru că sunt o sursă bună de vitamine şi de minerale. În plus,lichidul din ele hidratează mult mai bine decât apa.

Varicele,agravate de căldură

Ai umblat o zi întreagă pe căldură şi spre seară ai observat că venele de pe picioare au devenit mai vizibile? Este normal. Se cunoaşte faptul că temperatura crescută sporeşte dilataţia venoasă.

Drept urmare,senzaţia de picioare grele şi de durere la nivelul membrelor este accentuată. În acest caz,odată ce ajungi acasă fă un duş rece (insistă în zona picioarelor) şi câteva exerciţii de dezmorţire a picioarelor. Efectul căldurii se intensifică dacă porţi hainestrâmte,din material sintetic. Deci,alege mereu haine din texturi naturale (bumbac sau in)!

Soarele,inamicul persoanelor cu acnee

Într-o primă etapă,în urma acţiunii antiinflamatoare,soarele poate atenua manifestările acneei. Dar expunerea îndelungată conduce la îngroşarea epidermei şi la închiderea porilor.

Citeşte continuarea articolului pe clicksanatate.ro.Recente

Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg
otet jpg
Click! pofta buna jpg
Cele mai bune alimente pentru rinichi  jpg
Maini tinand un pahar cu apa jpeg
haine  jpg
pliculețul de ceai  sursa   Shutterstock jpg
rozacee acid azelaic shutterstock 1498857530 jpg
Cum iti poate afecta consumul de alcool pielea  Sursa imagine Pixabay jpg
raceala, gripa, simptome jpg
Faci asta zilnic fara sa stii ca iti ia ani din viata  Sursa foto Pixabay jpg