Ce consecinţe poate avea deficienţa de proteine

1 76851 original jpg jpeg

Ştiai că oboseala cronică şi căderea părului apar din cauza lipsei de substanţe nutritive din organism? Dacă şi tu te confrunţi cu deficienţe nutritive, mergi la un nutriţionist pentru a afla care sunt cauzele!

Câţiva compuşi relevanţi din alimentaţie sunt carbohidraţii, grăsimile şi proteinele. Astăzi vom vorbi despre proteine şi despre importanţa lor în organism.

-    Proteinele oferă 15% din energia zilnică totală.

-    Ajută la formarea muşchilor, a unghiilor, a pielii şi a părului.

-    Ajută la producerea de globulelor roşii şi enzimelor.

-    Au un rol foarte important în homeostazia organismului. Mai exact, acestea afectează apa prezentă în corp.

Principalele semne care arată că există un deficit de proteine din alimentaţie sunt:

Te confrunţi cu un sistem imunitar slăbit

Sistemul imunitar este primul afectat de deficienţa de proteine. Când proteinele lipsesc din alimentaţia zilnică, apare un deficit de anticorpi: acestea sunt structuri care au ca bază proteinele. Din acest motiv, organismul nu se mai poate proteja şi devine vulnerabil la boli. Include în dietă mai multe proteine.

Pierzi masă musculară

Una dintre funcţiile proteinelor este să dezvolte masa musculară. Dacă faci sport, una dintre primele recomandări este să creşti cantitatea de proteine. Acest lucru îţi permite să atingi obiectivul mai repede. În schimb, când proteinele lipsesc, vei observa că muşchii încep să se lase. De asemenea, aceasta provoacă consecinţe negative asupra sănătăţii. Leziunile şi crampele sunt primele efecte adverse.

Te simţi obosită

Oboseala este unul dintre principalele semne ale cantităţii insuficiente de proteine din dietă. Deficienţa de proteine este caracterizată prin incapacitatea organismului de a efectua anumite activităţi zilnice. Oboseala nu te lasă să te concentrezi şi să-ţi finalizezi sarcinile de la locul de muncă. De aceea, trebuie şi este important să discuţi cu un medic specialist când oboseala persistă mai mult timp.

Credit foto: www.solal.co.za