Ce dezvăluie unghiile despre sănătatea ta

fat injection to hands jpeg

Organismul ne dă de multe ori indicii atunci când suntem bolnavi. Nu mai amâna vizita la medic de îndată ce observi oricare dintre următoarele anomalii ale unghiilor.

Unghii pale

Acest simptom poate însemna că suferi de malnutriţie sau de insuficienţă cardiacă congestivă precoce. Paloarea poate apărea şi din cauza lipsei fluxului sangvin de la nivelul unghiilor,situaţie care arată că ai dezvoltat diabet. Medicii spun că depistarea precoce a acestei afecţiuni este vitală.

Unghii albe

În cazul în care unghiile par ca şi cum te-ai fi dat cu ojă albă,este posibil să suferi de anemie severă. Aspectul unghiilor poate fi rezultatul carenţei de fier sau a unei hemoragii interne. Potrivit unui studiu german publicat în „Journal of Alzheimer Disease“ în 2015,persoanele cu anemie cronică au un risc foarte mare de a dezvolta tulburări cognitive.

Unghii galbene

Pot fi un simptom al unei infecţii fungice cunoscută sub numele de paronychia. Dacă infecţia nu este tratată,unghia şi patul unghiei vor cădea în cele din urmă. Unghiile galbene pot fi,de asemenea,un simptom al bolii tiroidiene,iar un studiu publicat în 2011 în „The Canadian Respiratory Journal“ spune că există o legătură între unghiile galbene şi apariţia edemului şi a tusei cronice.

Unghii albăstrui

Dacă ai unghiile albastre însemnă că organismul nu primeşte o cantitate suficientă de oxigen. Medicii atrag atenţia că acest simptom poate fi un semn al bolii Raynaud.

Unghii încreţite

Sunt un simptom al bolilor autoimune cum sunt artritasau psoriazisul. Un studiu din 2003 publicat în „ Journal of Cutaneous Medicine and Surgery“  a studiat legătura dintre crestele unghiilor şi psoriazis. În cadrul cercetării au fost incluşi 106 pacienţi. Rezultatele studiului au confirmat legătura dintre unghiile încreţite şi această maladie.

Unghii crăpate

Unghiile casantepot indica că suferi de malnutriţie sau pot fi un simptom al bolii tiroidiene sau a unei infecţii fungice. Medicii americani susţin că unghiile fragile pot arăta că te confrunţi cu hipotiroidism. Crăparea şi îngălbenirea unghiilor este cauzată de infecţiile fungice şi pot fi tratate doar cu tratament de la medicul specialist.