Ce înseamnă să fii frumoasă? Despre promovări în carieră și reputația proastă a femeilor atrăgătoare

Într-un material de-o sinceritate dezarmantă, publicat în www.dailymail.co.uk, câteva femei considerate frumoase în mod convențional au vorbit despre atuurile lor fizice și efectul pe care frumusețea lor o are asupra vieții lor.

image

Femeile frumoase au parte doar de momente minunate, au o viață mai ușoară decât noi, restul oamenilor? Cele considerate atrăgătoare, după standardele obișnuite, ne prezintă atât avantajele aspectului lor plăcut, cât și dezavantajele frumuseții lor. Pentru că există și așa ceva!  

Daily Mail a publicat discuția avută de câțiva utilizatori Mumsnet din Marea Britanie despre experiența personală avută în calitate de femei frumoase. Astfel, una a spus că a putut avansa profesional datorită felului în care arată, în timp ce alta a dezvăluit propunerile primite de la bărbați după ce aceștia i-au admirat trăsăturile fizice.   

Discuții între femei

Întreaga discuție a început după ce o femeie și-a comparat trupul palid și supraponderal de femeie de peste 40 de ani cu cel al altei reprezentante a sexului frumos, care se afla și ea în aceeași piscină din Dubai și-și etala silueta de vis. Atunci a fost momentul în care mai multe femei i-au spus aceleia că frumusețea nu vine numai cu avantaje. Femeile frumoase sunt adesea criticate aspru de alte femei și agresate de bărbați.

„Am avut multe experiențe negative cu bărbați care încercau să-mi facă poze pe sub fustă sau voiau să mă atingă la metrou…”, a spus o femeie frumoasă pe acel forum. „Ciudat e cum nu se mai întâmplă așa ceva acum, când am doi copii, aproape 40 de ani, câteva kilograme în plus și o oboseală constantă pe fața mea!...”, a conchis aceasta.

„Femeile mă făceau «târfă» în față, pe stradă, pur și simplu”, a declarat alta. „Eram urmărită pe străzi, bărbații încercau să mă atragă în mașini, îmi făceau semne cu farurile și eram atinsă constant «din greșeală». Eu nu cred că eram extraordinar de frumoasă în tinerețea mea. Acum am aproape 40 de ani și mă bucur de această perioadă în care sunt mai invizibilă. Mă simt mai în siguranță așa!”, a ținut ea să precizeze.

Dezavanataje evidente

Altă femeie frumoasă s-a plâns din cauza singurătății, având în vedere că alte femei nu vor să știe de existența ei, iar bărbații sunt oricum intimidați de ea. „Femeile te văd ca pe o amenințare, motiv pentru care trec ele primele la atac și încearcă să-ți cucerească bărbatul. Mai mult, încearcă să-ți găsească tot timpul defecte, atât fizice, cât și unele care țin de personalitatea ta, apoi le discută cu prietenele lor sau ți le spun verde în față”, a continuat aceasta să povestească.

Există și exemple pozitive, femei care sunt recunoascătoare pentru faptul că s-au născut frumoase. Ele recunosc că au avansat în carieră datorită felului în care arată și au tot felul de beneficii de pe urma faptului că sunt niște persoane atrăgătoare.

Exemple pozitive

„Nu sunt vreun manechin, asta e clar, dar arăt bine și sunt încrezătoare în mine. Cel mai bine arătam pe la 30 de ani. A fost grozav atunci! N-am de ce să mă plâng! Mie îmi făcea plăcere să fiu oprită pe stradă de bărbați ca să-mi spună cât de frumoasă eram. Acum am 50 de ani și nu mai sunt tânără, dar încă îmi place senzația aceea că ai puterea supremă atunci când arăți bine și atragi toată atenția celor din jur. Mie nu mi-au dat bătăi de cap femeile. Iar bărbații m-au ajutat și la serviciu, pentru că toți voiau să lucreze cu mine. Cei mai mulți bărbați își doresc, pur și simplu, să le facă mici favoruri femeilor frumoase și atât!”, a conchis aceasta.



Recente

O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg