Ce provoacă mirosul neplăcut al gurii şi cum să scapi de acesta?

3 shutterstock 350641196 jpg jpeg

Cei mai mulţi dintre noi sunt familiarizaţi cu mirosul neplăcut resimţit imediat după trezire. Toată lumea se confruntă din când în când cu halena sau respiraţia urât mirositoare dimineaţă, pentru că unele dintre obiceiurile cotidiene pot fi responsabile pentru asta.

A te trezi cu respiraţia urât mirositoare nu este un mod bun de a-ţi începe ziua. Află de ce se poate înrăutăţi mirosul respiraţiei şi ce poţi face în acest sens! Probabil că medicul dentist te-a avertizat că, dacă sari peste spălare dinţilor dimineaţa sau dacă nu foloseşti aţă dentară zilnic, poţi avea un miros neplăcut al gurii. Totuşi, există mai multe motive pentru care apare această problemă, în afară de igiena orală deficitară. De pildă, dacă ai gura uscată înseamnă să saliva în cantitate insuficientă nu a putut combate bacteriile şi se ajunge la un miros urât al gurii. De asemenea, anumite alimente, ca ceapa sau usturoiul, pot da miros neplăcut, dar şi unele boli, cum este cea de reflux gastroesofagian.

Foloseşti apă de gură după fiecare periere

Este adevărat că apa de gură îţi asigură o respiraţie proaspătă, dar o face pentru o perioadă scurtă de timp, pentru că îţi poate usca gura. Apa de gură afectează secreţia naturală de salivă la nivelul gurii. Deoarece corpul produce de obicei mai puţină salivă pe parcursul nopţii, bacteriile care se acumulează pe limbă şi gingii nu se îndepărtează şi te trezeşti cu o respiraţie urât mirositoare.

Iubeşti cafeaua, mai ales pe aceea cu lapte

Unii nu¬-şi pot imagina începutul zilei fără o ceaşcă de cafea, dar tocmai băutura lor preferată ar putea fi de vină pentru respiraţia urât mirositoare. Cafeaua are un efect de deshidratare, ceea ce face ca organismul să producă mai puţină salivă. Mulţi adaugă lapte sau frişcă în cafea, iar produsele lactate declanşează adesea respiraţia urât mirositoare.

Nu obişnuieşti să-ţi speli limba

Şi limba poate adăposti bacterii care provoacă mirosul neplăcut al respiraţiei. Dacă nu-ţi speli şi limba, bacteriile din gură se vor înmulţi şi te vei trezi că ai un miros urât al gurii. Este de ajuns să foloseşti o periuţă de dinţi obişnuită, cu peri moi.

Metodă de împrospătare a respiraţiei

Aceasta este originară din India şi s-a dovedit că albeşte dinţii şi îmbunătăţeşte sănătatea dentară. Iei o lingură de ulei şi o mesteci timp de 15-20 de minute. Bacteriile care provoacă respiraţia urât mirositoare aderă la ulei şi sunt eliminate odată cu acesta. Se poate folosi orice tip de ulei, dar mulţi preferă uleiul de cocos sau de măsline datorită gustului mai plăcut.

FOTO: Shutterstock



Recente

Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg