Ce se întâmplă când îţi pocneşti degetele

1 73856 original jpg jpeg

Trosnirea degetelor rămâne un subiect controversat atât pentru medici, cât şi pentru pacienţi, cu atât mai mult cu cât de-a lungul timpului au apărut o serie de mituri legate de acest obicei: unele persoane consideră acest obicei vicios, în timp ce pentru altele reprezintă o plăcere.

Articulaţiile sunt punctul unde două (sau mai multe) oase se întâlnesc. Ligamentele leagă oasele unul de altul,iar capsula articulară înconjoară totul. Această capsulă este plină cu un lubrifiant natural numit lichid sinovial.

Atunci când îţi trosneşti degetele,articulaţia este „smulsă“,lărgind capsula şi forţând „aerul“,adică substanţele gazoase din lichidul sinovial,să se „mute“ pentru a umple spaţiul rămas gol. Această afluenţă de gaze din capsulă scoate acel zgomot atât de plăcut nouă şi atât de enervant pentru ceilalţi.

Totuşi,experţii ne asigură că trosnitul degetul poate fi semnul unui obicei nervos sau,dimpotrivă,un obicei satisfăcător,deoarece acest gest stimulează terminaţiile nervoase şi întinde articulaţiile.

De asemenea,între 25% şi 54% dintre persoane obişnuiesc să-şi trosnească degetele,iar o mare parte dintre acestea este reprezentată de bărbaţi.

Citeşte mai multe pe clicksanatate.ro.