Ce se întâmplă dacă nu faci duş 2 zile

ce se intampla daca nu faci dus 2 zile 2 0 png

Sunt o necesitate zilnică şi ne apără de microbi şi diverse bacterii din exterior. Sunt o modalitate de destresare după o zi lungă la birou. Poţi sări peste duşul zilnic doar o singură zi, dar în a doua trebuie să te speli neapărat. Vom afla în continuare ce se întâmplă dacă nu faci duş 2 zile!

Uneori, este obositor să faci un duş în momentele în care te simţi vlăguit. Sau dacă îţi este rău sau eşti internat în spital. Dar să sari peste duşul zilnic este într-adevăr atât de normal şi inofensiv pentru sănătatea ta?

Ce se întâmplă dacă nu faci duş 2 zile

1. Mirosul neplăcut

Mirosul e creat de bacterii de pe pielea noastră şi produc deşeuri. Transpiraţia este o modalitate de a scăpa de produsele deşeurilor, astfel încât pielea noastră conţine o mulţime de toxine şi este un mediu primordial pentru bacteriile care trăiesc acolo după ce transpirăm, mai ales după sală. Deci, duşul este singura modalitate de a scăpa de sudoare, mirosuri şi izuri neplăcute.

2. Infecţiile pielii

Dacă bacteriile şi germenii nu sunt eliminaţi, se reproduc repede şi dăunează pielii prin răspândirea infecţiilor. Provoacă mâncărimi şi inflamaţii ale pielii. Spălarea este cel mai natural mod de a scăpa de ele.

3. Senzaţia neplăcută a pielii şi îngrăşarea ei

Pielea va deveni murdară, dezgustătoare şi pur şi simplu neplăcută. Procesul natural de reînnoire a pielii va continua, dar curăţenia va fi amânată.

4. Pierderea părului

Pielea va deveni sub formă de fulgi şi iritaţiile vor apărea peste tot, mai ales în zonele umede ale corpului. Părul poate începe să cadă.

5. Stres

Vei deveni mai stresat şi tensionat. Duşul vindecă în esenţă orice muşchi răniţi care suferă adesea dacă suntem stresaţi.

6. Împiedicarea circulaţiei sângelui

Duşul susţine puterea sistemului imunitar prin masajul delicat al sistemului limfatic şi creşterea circulaţiei sanguine, astfel încât celulele noastre funcţionează mai bine pentru a ne menţine sănătoşi în interior. Este un mod natural de vindecare a corpului.

Sursa