Ce spun petele de pe faţă despre sănătatea ta?

1 77375 original jpg jpeg

Probabil ţi s-a întâmplat să îţi apară câteva pete sau coşuri într-o anumită zonă a feţei. Ei bine, tehnica străveche a identificării bolilor în funcţie de petele care apar pe faţă îţi poate oferi câteva indicii cu privire la starea ta de sănătate. Fiecare zonă a chipului reprezintă o anumită parte a corpului, afectată de o alimentaţie şi un stil de viaţă nesănătos. Iată care sunt acestea, în funcţie de cum sunt numerotate în imagine:

Zona 1 şi 3: Sistemul Digestiv

Un regim alimentar cu prea multe grăsimi poate duce la apariţia petelor şi acneei pe frunte. În cazul în care îţi apar pete în această zonă, încearcă să consumi mai multă apă şi ceai verde.

Zona 2: Ficatul

Se consideră că alcoolul şi produsele lactate sunt principalele alimente care duc la apariţia petelor în această zonă.

Zona 4, 6, 8 şi 10: Rinichii

Petele care apar în apropierea urechilor, precum şi cearcănele de la ochi, pot fi cauze ale deshidratării. Dacă întâmpini aceste probleme, încearcă să eviţi cafeaua, sarea şi ceaiul.

Zona 7: Inima

Dacă ai porii dilataţi în această zonă înseamnă că tensiunea arterială este crescută. Înlocuieşte consumul de grăsimi rele cu grăsimi sănătoase, consumând mai multe fructe, legume, nuci şi alimente bogate în Omega 3, şi consultă medicul pentru un tratament chiar medicamentos.

Zonele 5 şi 9: Sistemul respirator

Dacă eşti fumătoare, atunci probabil deja te confrunţi cu erupţii în zona pomeţilor. Pentru a remedia această problemă încearcă să renunţi la fumat şi să faci mai mult sport, care să îmbunătăţească sistemul respirator afectat de ţigări.

Zonele 11 şi 13: Hormonii

Pentru majoritatea femeilor, aceste zone indică nivelul de stres la care sunt supuse, dar şi modificările hormonale din fiecare lună. O alimentaţie sănătoasă şi foarte multă mişcare pot ţine sub control eventualele dereglări hormonale.

Zona 12: Stomacul

Dacă obişnuieşti să mănânci măncăruri nesănătoase, atunci petele din această zona sunt frecvente, ele indicând o posibilă afecţiune a stomacului. Alegerile alimentare mai sănătoase sunt binevenite în acest caz.

Zona 14: Sistemul imunitar

Petele apărute în jurul gâtului indică faptul că organismul tău încearcă să lupte cu o anumită bacterie

Sursa foto: simpleluxeliving.com