Ce spun poftele alimentare despre sănătatea ta

1 70749 original jpg jpeg

Poftele alimentare sunt modalitatea prin care corpul nostru ne semnaleaza ca anumite substante lipsesc din organism, iar trimiterea unor astfel de ,,mesaje” are rolul de a restabili echilibrul de minerale, vitamine sau nivelul de energie al organismului.

Iată ce semnificaţie au poftele alimentare,în opinia nutriţioniştilor!

Pofta de dulce indică lipsa cromului în organism

Lipsa de crom din organism se poate datora şi consumului de alimente procesate-dulciuri,prajituri etc.,deoarece acest mineral se pierde în urma procesului de rafinare al alimentelor.

Lipsa de crom poate declanşa multe afecţiuni grave. Care este conexiunea care se stabileşte între nivelul de crom din sânge,diabet,un nivel prea mare de colesterol,hipertensiune şi obezitate? Toate acestea se pot declanşa din cauza lipsei de crom,care declanşează o proastă utilizare a insulinei în metabolism.

Cromul îi permite insulinei să fie folosită eficient în organism,prin reglarea nivelului de glucoză din sânge. Este benefic pentru acei indivizi care suferă de hipoglicemie,intoleranţă la glucoză şi diabet. La persoanele care suferă de hiperglicemie,cromul influenţează nivelul de insulină prin înlăturarea excesului de zahăr din sânge.

În schimb,la acele persoane cu hipoglicemie,cromul reuşeşte să normalizeze funcţiile insulinei restabilind nivelul optim de glucoză,după ce s-a servit o doză mare de zahăr.