Ce spune corpul despre sănătatea ta

1 71074 original jpg jpeg

Atunci când starea de sănătatea este bună se vede în exterior. Pielea este sănătoasă, te menţii tânără şi arăţi din ce în ce mai bine, cu alte cuvinte, eşti tot mai frumoasă. Pentru că, atunci când sănătatea nu este bună, se vede pe chipul tău.

Iată cum îţi dai seama că starea de sănătate nu este bună:Picioare umflate

Porţi pantofi confortabili în ultima perioadă? Mai multe afecţiuni,inclusiv entorsele,leziunile şi infecţiile,pot provoca umflarea picioarelor şi a gleznelor. În plus,sarcina,obezitatea şi anumite medicamente pot determina retenţia de apă la extremităţile inferioare. La fel şi anumite boli. Dacă suferi de insuficienţă cardiacă,atunci acesta este motivul pentru care reţii lichide. Umflarea picioarelor şi a gleznelor este un simptom clasic al acestei afecţiuni,pentru că sângele pompat nu ajunge la inimă.

Ochii obosiţi

Cearcănele şi pungile de sub ochi sunt semnele care spun că dormi foarte puţin,dar dacă nu eşti persoana care să piardă nopţi ci adormi devreme şi tot te confrunţi cu cercănele,atunci trebuie să arunci o privire în alimentaţia zilnică. Cearcănele pot fi cauzate de consumul excesiv de saresau de alergie. În plus,alimentele bogate în sodiu duc la reţinere de apă în organism,iar zona sensibilă a ochilor nu face excepţie.

Pielea uscată

Din când în când,toată lumea suferă de piele uscată. Poate fi cauzată de apa fierbinte,de aerul rece de afară,dar în unele cazuri,pielea uscată apare în urma deshidratării,sau a altor probleme de sănătate. Hipotiroidismul şi diabetul sunt două afecţiuni care duc la uscarea pielii. De asemenea,lipsa anumitor elemente nutritive în organism,dieta săracă sau mâncatul dezordonat,pot afecta sănătatea acesteia.

Ridurile

Aşa cum ridurilesunt inevitabile,ele pot fi şi un semn al osteoporozei. Ridurile sunt cele care te anunţă că pielea îmbătrâneşte,dar probabil că nu ştiai că ele au legătură cu oasele. Noile cercetări arată că există o asociere suprinzătoare între riduri şi sănătatea oaselor la femeile aflate la menopauză prematură. În plus,expunerea excesivă la fumul de ţigară şi la soare poate accelera procesul.

 Căderea părului  

Stresul,boala,medicamentele,sarcina,modificări ale hormonilor,toate pot contribui la căderea părului. În rândul femeilor,uscarea şi subţierea firului de păr poate fi un semn al unei tiroide hipoactive sau hiperactive. Un simplu test de sânge îţi poate spune dacă în organismul se află cantitatea normală de hormoni speciali glandei tiroide.