Ce trebuie să ştii despre tumorile la sân

1 65447 original jpg jpeg

Specialiştii au stabilit că există două tipuri de cancer de sân: HER2 pozitiv şi HER2 negativ. Vestea bună este că pentru ambele forme de cancer există tratament eficient.

Orice femeie care suferă de cancer de sân trebuie să solicite efectuarea testului HER2,pentru a se stabili forma de cancer de care suferă,pentru că aceste două tipuri de cancer de sân au particularităţi diferite şi necesită tratament specific,diferenţiat.

Ce este HER2Celulele tumorale au pe suprafaţa lor nişte receptori numiţi HER2. Unele celule canceroase au un număr mai mare de astfel de receptori decât normal şi se numesc celule HER2 pozitive.Studiile de specialitate arată că una din şase femei cu cancer de sân este HER2 pozitivă. Un cancer de sân HER2 pozitiv se dezvoltă mai repede decât alte tipuri de cancer. Dar pentru femeile cu acest tip de celule canceroase există,de câţiva ani,tratament eficient. De aceea,este foarte important să ştiţi dacă aveţi cancer de sân HER2 pozitiv sau negativ. Cancerul de sân HER2 pozitiv afectează aproximativ 20%-30% din pacientele cu cancer de sân,iar tratamentul acestui tip de cancer mamar cere atenţie specială şi îngrijire imediată,pentru că tumorile canceroase HER2 pozitive au o rată de creştere mai rapidă,iar şansele de recădere sunt mult mai mari.

Află de AICI care este diferenţa între HR2 pozitiv şi negativ!