Cele mai bune poziţii de somn pentru diferite boli

1 71084 original jpg jpeg

Dureri de spate, arsuri stomacale sunt doar câteva dintre afecţiunile care pot fi ameliorate prin adoptarea unei poziţii de dormit corecte. Află care sunt cele mai bune poziţii de somn pentru diferite boli!

Dureri de spate

Secretul reduceriidurerilor de spateeste menţinerea coloanei vertebrale în poziţia sa naturală. Cel mai bine este să stai întinsă pe spate sau pe lateral,cu o pernă moale aşezată sub mijloc. Alte persoane se simt confortabil dacă stau pe spate cu o pernă sub genunchi,sau între genunchi atunci când aleg să stea pe laterală.

Dureri de umeri

O soluţie ar fi să încerci să adormi pe umărul care nu te doare,însă există mereu riscul să te întorci în timpul nopţii şi să pui presiune pe zona dureroasă. Şi duritatea saltei este importantă în acest caz. O saltea tare nu se va plia pe forma corpului,ceea ce va creşte presiunea exercitată şi va creşte în intensitate durerile. Pentru a nu te întoarce în timpul nopţii,este recomadat să dormi pe burtă sau pe spate.

Dureri de şolduri

Pentru acest tip de durere este recomandat să dormi pe spate,deoarece astfel presiunea va fi asupra coloanei vertebrale şi nu asupra şoldurilor. În plus,durerea persistentă te va împiedica să dormi adânc,iar dimineaţa te vei trezi obosită.

Dureri de gât

Aproape în fiecare dimineaţă te trezeşti cu dureri de gât. De vină poate fi o poziţie inconfortabilă sau o pernă prea tare sau prea moale. Aşadar,încearcă să găseşti o pernă care să se plieze pe forma capului şi a gătului,dar în acelaşi timp să ofere susţinere. Evită pernele foarte mari,care deşi par moi sunt incomode. Poţi opta pentru perne cu spumă de memorie sau pentru cele cu puf de gâscă.

Sforăit

Dacă partenerul te ţine trează noaptea din cauză că sforăie,spune-i să se culce pe laterală. Dacă doarme pe spate,căile respiratorii vor fi obstrucţionate,ceea ce va împiedica aerul să circule normal şi va duce la apariţia sforăitului. De asemenea,este recomandat să pună sub cap 2 perne,care nu vor permite căilor respiratorii să se îngusteze din cauza unei poziţii incorecte a gâtului.

Arsuri stomacale

Atunci când stomacul se relaxează,sucul gastric ajunge în esofag,ceea ce duce la apariţia refluxului gastric. Studiile au arătat că dormitul pe o parte,împiedică valva esofagului să se deschidă cu uşurinţă. De asemenea,poţi pune o pernă sub mijloc,astfel încât corpul să se menţină ridicat,iar sucul gastric să rămână în stomac.

Acnee

Lenjeria de pat se poate îmbiba cu uleiurile naturale ale pielii,praf şi piele moartă. Ideal ar fi să schimbi lenjeria în fiecare săptămână,în caz contrar,frecarea feţei de lenjerie putând provoca acnee. Pentru a scăpa de ea este bine să dormi pe spate şi astfel faţa ta nu va intra în contact cu lenjeria. În plus,dormitul pe spate împiedică aparţia ridurilor.