Cele mai comune afecţiuni ale toamnei

1 72606 original jpg jpeg

Toamna este anotimpul în care mai multă lume se îmbolnăveşte. Conform cercetătorilor, schimbarea umidităţii şi a temperaturii duce la apariţia durerilor de cap şi favorizează dezvoltarea virusurilor respiratorii, a insomniei, dar şi a afecţiunilor reumatice.

În plus,sistemul imunitar este slăbit în această perioadă,ceea ce înseamnă că organismul este vulnerabil la virusurile care duc la dezvoltarea afecţiunilor.

Cele mai comune afecţiuni ale toamnei:Infecţiile virale

Infecţiile virale ale tractului respirator superior pot fi cauzate de mai multe virusuri,care pot cauza răceală,deoarece organismul slăbit nu reuşeşte să le facă faţă. Simptomele răcelii sunt:strănutul,tuşitul,febra,durerile de cap,senzaţie de oboseală,durere în gât,secreţii nazale.

Cele mai comune afecţiuni ale toamnei:Astmul alergic şi alergiile

Toamnaeste despre alergii,iar aici mă refer la astmul alergic. Crizele apar atunci când temperaturile sunt scăzute,este multă umezeală,dar şi din cauza factorilor alergeni,cum sunt praful,polenul,mucegaiul. Simptomele lor sunt:strănutul,mâncărimi la nivelul ochilor,lăcrimare,dureri de cap,scurgeri şi congestii nazale.

Cele mai comune afecţiuni ale toamnei:Afecţiuni reumatice

Toamna este cea care intensifică durerile reumatice,iar cea mai comună afecţiune este artrita,care reacţionează când temperaturile sunt scăzute,cauzând dureri articulare şi sensibilitate. În plus,afecţiunile reumatice sunt caracterizate prin inflamaţii şi pierderea funcţiilor unuia sau a mai multor structuri conectoare ale organismului,cum sunt:tendoanele,ligamentele,oasele şi muşchii.Simptomele afecţiunilor reumatice includ durere,inflamare şi rigiditate. În plus,există mai multe boli reumatice,dintre care amintim:osteoartrita,artrita reumatoidă,sclerodermia,şi altele. Leacul naturist care ajută la reducerea inflamaţieişi a durerilor este varza crudă,care poate fi aplicată pe zona cu probleme.

Cele mai comune afecţiuni ale toamnei:Insuficienţa cardiacă

Este una dintre cele mai comune afecţiuni cardiace,care se poate agrava atunci când temperaturile încep să scadă. În plus,creşte tensiunea arterială şi este accelerat ritmul cardiac,deoarece,când este frig,organismul încearcă să-ţi păstreze căldura pentru a menţine temperatura corpului. Atunci vasele sanguine se îngustează şi presiunea creşte,apărând astfel riscul de a suferi accident vascular cerebral sau infarct. Este foarte important ca în această perioadă persoanele care suferă de afecţiuni cardiovasculare să nu petreacă prea mult timp în frig şi ploaie. Simptomele insuficienţei cardiace includ:oboseală,respiraţie greoaie,bătăi neregulate ale inimii,lipsa apetitului sau greaţă,dificultate în concentrare.

Cele mai comune afecţiuni ale toamnei:Durerile de cap

Chiar dacă ne confruntăm zilnic cu ele şi în orice sezon,toamna sunt mai puternice şi mai frecvente decât de obicei,iar principala cauză este astenia. Pentru a trata durerea de cap şi,în principal astenia,petrece mai mult timp în aer liber,inspirând aer curat. În plus,mănâncă mai multe alimente bogate în vitamine şi minerale.Recente

bijuterii navajo jpg
Astenie de toamna, foto shutterstock  jpg
Articol   De ce sa alegi o vopsea de par fara amoniac 5 motive jpg
Care sunt ultimele tendințe în materie de covoare pentru anul 2022 cover jpg
rochie albă de mireasă  Sursa foto   Shutterstock jpg
Haine intrate la apă Cum să le refaci  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei lucrezia carnelos kn6QrWtnAtY unsplash jpg
Cum sa fii confortabila si rafinata in sezonul rece TOP piese vestimentare care NU pot lipsi din garderoba ta! jpg
tipuri de nasturi jpg
Anca Alungulesei silueta jpg
sfaturi parinte copil shutterstock 1318903208 jpg
cateva detalii importante la alegerea vasului de wc  1654350490 jpg
caserole catering din polistiren snick ambalaje jpg
De ce este extrem de important să îți usuci mâinile după spălare, foto shutterstock jpg
Cele mai utile electrocasnice descopera aparatura esentiala pentru o casa moderna jpg
Ce include revizia periodica a masinii si cand ar trebui sa o faci jpg
input jpg
Kiwi, foto shutterstock jpg
Ce băutură caldă şi delicioasă îţi reduce colesterolul   Sursa foto Pixabay jpg
amantă personalități moarte  sursa foto   Shutterstock jpg