Cele mai frecvente cauze ale durerilor de sâni

1 69226 original jpg jpeg

Când apar durerile de sân, multe femei se gândesc la cancerul de sân, ceea ce ar trebui să ne îngrijoreze. Cu toate acestea, nu toate durerile sunt legate de această boală. De aceea, este bine să ştim care sunt cauzele.

Cele mai multe femei se confruntă cu durerila nivelul sânilor deoarece este un simptom frecvent al modificărilor hormonale cauzate de ciclul menstrual sau sarcină. Inflamaţia şi sensibilitatea la nivelul sânilor care sunt frecvente,nu sunt grave,ci pot fi pur şi simplu provocate de o schimbare hormonală. În plus,în cazul în care ai făcut analize dar nu s-a găsit nimic anormal,dar încă ai dureri frecvente,este posibil ca alte boli benigne să le influenţeze.

Iată care sunt cele mai frecvente cauze ale durerilor de sân:Cauze hormonale

În general,adolescentele care încep să aibă ciclu menstrual tind să simtă o durere la nivelul sânilor. Acestea pot apărea înainte de menstruaţie. În plus,multe femei suferă dureri de sâni în perioada de fertilitate,cu până la jumătate mai frecvente din cauza ciclului menstrual şi care coincide cu ovulaţia şi zilele dinaintea menstruaţiei. Aceste două faze ale ciclului coincid cu mai multe schimbări bruşte a nivelului de hormon feminin.

Sarcina

Unul dintre primele simptome ale sarcinii este durerea de sân. O femeie este mult mai sensibilă atunci când este însărcinată,mai ales dacă se află la prima sarcină. În general,în primul trimestru de sarcină este prezentă durerea,sânii cresc în dimensiune,iar venele albastre devin vizibile,ceea ce indică creşterea fluxului sanguin.

Alăptatul

Atunci când o femeie tocmai a născut,o să aibă dureri de sân independent de cazul în care ea alege să alăpteze sau nu,din cauza laptelui. În plus,trebuie acordată o atenţie specială în cazul în care durerea este frecventă şi intensă,sau nu se îmbunătăţeşte,deoarece poate indica mastită.

Mastita

Aceasta este o inflamaţie a sânilor,care se dezvoltă în timpul alăptării. Acest lucru se întâmplă din cauza unei infecţii la nivelul sânului,cauzată de o bacterie. Simptomele pe care le cauzează sunt înroşirea,durerea,şi mai ales febra.

 Chisturile  

Chisturile mamare sunt un tip de sac umplut cu lichid care se formează în interiorul sânilor. Acestea se formează atunci când glandele mamare normale cresc în dimensiuni,care poate fi una sau mai multe. Chisturilede obicei sunt benigne şi sunt caracterizare prin producerea de durere la nivelul sânilor. Atunci când au dimensiuni mari,le poţi simţi prin atingerea lor,dar unele necesită o mamografie pentru a fi detectate.

Cancerul de sân

Aşa cum am menţionat la început,multe femei asociază durerea de sân cu cancerul de sân,dar,în general,nu este aşa. Durerea de la nivelul sânilor este una dintre simptome care durează cel mai mult,şi atunci putem vorbi despre cancer.

Recomandări pentru prevenirea şi tratarea durerilor de sâni:

Pentru a calma aceste dureri,nu este necesar să se ia medicamente. Ceea ce le poate trata şi preveni sunt schimbările stilului de viaţă.

-Evitarea purtării de sutiene care sunt prea mici;

-Păstrarea unei diete sănătoase,care este săracă în grăsimi şi bogată în fructe,legume şi cereale;

-Menţinerea unei greutăţi echilibrate,deoarece va ajuta la stabilizarea nivelului de hormoni;

-Suplimente de vitaminele B1,B6 şi E.

-Pentru a calma durerea,poţi aplica pe zona care te doare apă,oţet,

sau comprese cu cafea.

Credit foto:www.steptohealth.com