Ciuperca miraculoasă care poate regenera celulele creierului
Este o ciupercă medicinală dar şi comestibilă, utilizată în mod tradiţional în China pentru tonificarea celor cinci organe interne de bază (ficat, splină, rinichi, inimă, stomac). Se crede că are proprietăţi anticancer – iar studii recente arată că poate regenera celula nervoasă.
Creşte spontan pe scoarţa copacilor
Coama Leului sau Hericium Erinaceus,de culoare albă,creşte spontan pe diverşi copaci – stejar,arţar,paltin,fag-şi este cultivată cu precădere în ţările asiatice. Este recunoscută pentru proprietăţile ei benefice asupra sănătăţii,fiind bogată în aminoacizi esenţiali,vitamine,minerale,polizaharide şi polipeptide.
Stimulează creşterea neuronilor
Faptul că această ciupercă are capacitatea de a regenera celulele nervoase,în special pe cele ale creierului,sună ca într-un roman SF – dar asta arată studiile recente. Coama leului are capacitatea de a „vindeca” celulele nervoase după ce acestea au fost rănite,proces care până acum era considera imposibil. Cercetările arată că un lichid extras din această ciupercă stimulează creşterea şi dezvoltarea neuronilor,precum şi regenerarea mielinei (teaca se înveleşte fibra nervoasă),ceea ce poate constitui un potenţial tratament pentru diverse afecţiuni ale creierului,boala Alzheimer,scleroza multiplă,tulburări neurovegetativeşi de memorie.
Alte beneficii asupra sănătăţii
S-a mai observat că ciuperca întăreşte sistemul imunitar,conţine fitosteroli care scad nivelul de colesterol şi are şi efect antioxidant. Are proprietăţi antibacteriene şi echilibrează nivelul glicemiei. Se crede că poate preveni instalarea diverselor tipuri de cancer şi că are efect anticancerigen.
Cum se administrează
Modul cel mai simplu este de a o consuma la mesele zilnice. Poate fi preparată la tigaie,cu sare şi usturoi. Se comercializează şi sub formă de tinctură,care se consumă în 3 reprize zilnice,a câte 30 de picături – cel mai bine,sub supravegherea unui specialist.