Combate natural astenia de primăvară

1 68539 original jpg jpeg

Astenia de primăvară se caracterizează printr-o stare de oboseală generală a organismului, fără o cauză aparentă, care afectează sfera fizică, psihică, intelectuală, emoţională, sexuală.

Poate fi cauzată de schimbările de temperatură şi presiune atmosferică,de lumină în exces,specifice acestui anotimp;pe de altă parte,la ieşirea din iarnă organismul nostru este epuizat,lipsit de vitalitate şi forţă,lipsit de vitamine şi minerale. 

Simptomele asteniei de primăvară sunt:stare de oboseală cronică,scăderea rezistenţei la efort,lipsa de energie,variaţii ale apetitului alimentar,dureri de cap,somnolenţă diurnă,scăderea capacităţii de concentrare şi memorare,tulburări de dispoziţie,stări depresive,astenie sexuală.

Ne vine în ajutor în primul rând o alimentaţie proaspătă,sănătoasă,care să ne refacă necesarul de vitamine şi minerale,să ne redea tonusul fizic şi psihic. 

Este bine să profităm de toată bogăţia de verdeţuri a primăverii şi să le consumăm fără rezerve,deoarece au un rol important în combaterea asteniei de primăvară,întărirea sistemului imunitar şi îmbunătăţirea tonusului fizic şi psihic.