Cum acţionează stresul asupra corpului tău

1 73161 original jpg jpeg

Stresul este o parte din noi, o parte din viaţă. Foarte puţini fericiţi i-au găsit antidotul, dar mulţi pot încerca să-i slăbească puterile. Această reacţie a organismului uman poate deveni cel mai temut şi… tăcut duşman al nostru, dacă îl lăsăm să-şi facă de cap în mod constant.

Află,aşadar,cum ne afectează stresul fiecare părticică a corpului şi dec

Sistemul nervos

Ori de câte ori sutem stresaţi,nervii trimit semnale către glanda suprarenală,iar aceasta elimină o varietate de hormoni în sânge,inclusiv epinefrină (sau adrenalină) şi cortizol. Iar menţinerea unui nivel ridicat al acestora în sânge ne poate afecta la nivel mental,prin slăbirea memoriei,a capacităţii de asimilare intelectuală şi predispoziţia la depresie. În plus,stresul este vinovat şi pentru acele stări pe care le acuză orice om modern:proastă dispoziţie,probleme de concentrare,lipsă de energie,insomnie,dureri de cap,atacuri de panică.

Pancreasul

Hormonii produşi de stres stimulează ficatul să elibereze mai mult zahăr în sânge,pentru a-ţi conferi acel plus de energie,într-o situaţie pe care organismul nostru o consideră ca fiind periculoasă. Atunci când astfel de situaţii se repetă,iar tu eşti deja predispus la diabetul zaharat de tip 2,un nivel ridicat al glucozei în sânge este calea cea mai rapidă către dezvoltarea acestei boli.lară-i război!

Află pe okmagazine.ro cum afectează stresul organismul tău.