Cum alegi cele mai potrivite și elegante rochii de seară pentru vara aceasta

Îndelung așteptată, a sosit și mult însorita vară! Este anotimpul preferat al multor reprezentante ale sexului frumos, deoarece acum au prilejul să poarte ținute care să le pună în valoare picioarele bronzate, silueta la care au muncit toată iarna și nu numai. Nu este de mirare că rochiile sunt acum, la mare căutare.

image

Cu toate acestea, vara mai este recunoscut și ca fiind anotimpul în care au loc cele mai multe evenimente speciale: nunți, botezuri și nu numai, unde nu te poți prezenta îmbrăcată într-o rochiță de zi, oricât de comodă ar fi și ți-ar veni foarte bine. Prin urmare, am decis să îți prezentăm, pe scurt, câteva sugestii despre cum ar trebui să fie acele rochii de seara din acest anotimp.

Optează pentru culori pastelate

Chiar dacă nu este vorba despre un eveniment de zi, asta nu înseamnă că trebuie și de această data să mizezi tot pe negru, pentru că este o nuanță plină de eleganță și se potrivește mereu. Încearcă să ieși în evidență cu o rochie în nuanțe pastelate sau culori care te duc mai mult cu gândul la o vacanță petrecută într-o destinație exotica. Un turcoaz sau un galben, ori poate un portocaliu ar fi o sugestie interesantă, și care te-ar transforma în atracția serii.

Ai grijă la croială și textură

Vara temperaturile sunt ridicate, și nici nopțile nu ai putea să spui că sunt unele reci, nu? Prin urmare, dacă nu vrei să ai parte de ceva surprize neplăcute, cauzate de transpirație, optează pentru rochii elegante confecționate din material vaporoase, ușoare. Rochiile cu bretele, un umăr descoperit sau cu spatele gol, la care se adaugă o fustă lungă și diafană îți oferă o înfățișare desprinsă parcă din poveștile cu zâne din copilărie.

Rochiile care amintesc de hainele purtate de zeițele romane sau elene sunt perfecte pentru o ocazie specială în această vară, și pentru care ai putea opta și tu, pentru că sunt elegante și, mai ales, foarte comode. Optează pentru cele cu umerii goi, sau poate cu un desen asimetric în zona sânilor, care te vor face să ieși în evidență, într-un mod pozitiv, desigur!

Combinații reuște

Aminteam ceva mai sus de faptul că marii creatori de modă susțin că în acest an, culorile pastelate sunt perfecte pentru rochiile elegante, pentru ocazii speciale. Dar, în același timp, mai au o recomandare: ieși din anonimat folosind o combinație interesantă între culorile pastelate și nuanțele îndrăznețe. Ce părere ai de o alăturare de un roz suav, sau poate un bleu delicat, la care să adaugi o nuanță electrică de galben sau verde. Vei rămâne surprinsă de cât de bine se potrivesc, așa că încearcă să vezi care sunt combinațiile mai pe placul tău.

Roz, culoarea perfectă

Pentru această vară însă, se pare că roz este culoarea pe care ar trebui să mizezi. Dacă ești genul mai îndrăzneț, cu o personalitate debordantă, atunci un roz neon va fi pur și simplu perfect, oferindu-ți și acel look plin de tinerețe și prospețime. Ești mai romantică? Optează pentru un roz pal, dar oferă-i ținutei un plus de ”nu știu ce” cu o pereche de pantofi sau sandale în tonuri vibrante, și care contrastează plăcut cu rozul pal al rochiei. Verde, turcoaz, albatru electric, fucsia sunt doar câteva sugestii. În acest caz, încearcă însă să lași deoparte accesoriile opulente, pentru că nu vei avea parte de efectul dorit de tine!

Nuanțe pastelate și neutre

Dacă evenimentul la care urmează să participi este totuși unul formal, unde vrei ca ținuta ta să fie apreciată ca fiind una sofisticată, dar în același timp plină de feminitate, mizează pe un mix între nuanțe pastelate și neutre. De altfel, această combinație se potrivește perfect și pentru ocaziile mai puțin formale, sau chiar pentru un look aparte la birou.

Marii creatori de modă sunt de părere că în această vară, nuanțele pastelate ar trebui să fie cele spre care să îți îndrepți atenția. Dacă însă acestea nu sunt chiar pe placul tău, nu este nicio problemă să recurgi și la variantele clasice, în culori mai închise. De asemenea, nu uita ca întreaga ținută să se potrivească atât cu încălțămintea, accesoriile și machiajul! Nu-ți face griji, suntem siguri că vei reuși acel look care să te mulțumească pe deplin!