Cum îţi dai seama dacă te-a lovit astenia de primăvară

1 67893 original jpg jpeg

Sosirea primăverii nu înseamnă doar “Înfloresc grădinile/ceru-i ca oglinda”, ci aduce cu sine şi o serie de neplăceri de ordin neuropsihic, precum astenia. Iată simptomele care te ajută să recunoşti această problemă.

Încălzirea vremii,odată cu venirea primăverii,nu ne aduce doar ghiocei,colţul ierbii,raze de soare,fluturi etc.

Persoanele mai sensibile se pot confrunta cu serioase tulburări. “Odată cu venirea primăverii,se înregistrează o dublare a afecţiunilor neuropsihice cu răspuns somatic,care se prezintă la urgenţe”,susţine conf. dr. Tudor Ciuhodaru,medic medicină de urgenţă la Spitalul “Sf. Ioan”,Iaşi.

De la nervozitate la suicid

“În general,femeile sunt mai afectate decât bărbaţii de astenia de primăvară. Principalele simptome sunt:oboseală,lipsa puterii de concentrare,melancolie,nervozitate,insomnie,palpitaţii,cefalee,apatie şi lipsa formei fizice.

Însă manifestările asteniei nu sunt limitate numai la senzaţii subiective,ci pot apărea chiar şi variaţii ale tensiunii arteriale,tulburări de echilibru sau de ritm cardiac.

În cazul formelor severe,decompensarea nevrozelor şi a depresiilor duce la numeroase tentative suicidare,care ating un vârf în această perioadă”,explică medicul.