Cum previi crizele cardiace
La nivel mondial, bolile de inimă reprezintă principala cauză a decesului. Apariţia afecţiunilor cardiace poate fi prevenită cu doar câteva gesturi simple.
Persoanele care suferă de hipertensiune sau boli de inimă prezintă,permanent,riscul de a face crize cardiace. Şi căldura excesivă,şi frigul puternic le dăunează la fel de mult. Dacă nu se hidratează suficient,vor avea un risc sporit de palpitaţii. “În special persoanele în vârstă percep senzaţia de sete atunci când ajung în pragul deshidratării. De fapt,durerea de cap şi crampele musculare sunt,deseori,simptomele care le aduc aminte că nu au băut suficientă apă. Palpitaţiile cresc consumul de oxigen în muşchiul cardiac favorizând angina pectorală şi insuficienţa cardiacă”,explică dr. Laurenţiu Luca,directorul Clinicii PULS.
Ţine în frâu tensiunea!
“Tensiunea arterială poate creşte mult şi brusc atunci când trecem de la cald la frig. Situaţia este valabilă şi vara,când intrăm din caniculă într-o încăpere cu aer condiţionat,dar şi iarna,când ieşim dintr-o încăpere direct în ger. Canicula scade tensiunea arterială,fenomen la care contribuie deshidratarea şi vasodilataţia induse de căldură. Astfel,medicaţia antihipertensivă poate fi mai prost tolerată. În plus,pacienţii care iau diuretice pierd apă şi electroliţi atât prin micţiune,cât şi prin transpiraţie”,spune dr. Luca.